KIK ska vara med och slåss i toppen

ISHOCKEY Efter onsdagens förlust mot Olofström befann Kristianstads IK sig i ett vägskäl. Topplag eller bottenlag i fortsättningsettan. Mot Dalen visade spelarna att man ska vara med och slåss i toppen. Man bjöd inte hemmalaget på någonting och vann med 2–1 (1–0, 1–1, 0–0).
Sport • Publicerad 22 januari 2001

– Försvarsmässigt gjorde vi en kanonmatch. Killarna fullföljde taktiken till 100 procent och jag är mycket nöjd, säger tränaren Jari Laakkonen.

– Vi skulle avgjort matchen redan i den första perioden. Vi skapade flera bra chanser och 3–0 hade varit mer rättvist...

Nu ledde KIK bara med 1–0, en ledning som försvann direkt i inledningen på den andra perioden. Fredrik Nordén kvitterade för Dalen, men det var KIK som förde matchen och med drygt fem minuter kvar av perioden fick laget chansen att spela i power play.

Backen och lagkaptenen Joakim Johansson tog till vara på chansen och gjorde 2–1.

Ett mål som skulle bli segermålet.

– Vår första period var perfekt, utom att vi gjorde för lite mål. I de två sista lät vi Dalen komma in mer i matchen, men det var ändå vi som kontrollerade händelserna, säger Laakkonen.

– Det var helt klart ett stort fall framåt jämfört med Olofström senast... KIK kom till spel utan stjärnan Bosse Svanberg, som är sjuk. Henrik Tettzell tog hans plats som center.

–Vi hade en något annorlunda taktik idag. Backparen och centrarna höll vi samman, men sen gick vi runt på fyra ytterforwardspar. Det fungerade alldeles utmärkt, menar Jari.

– Men jag är säker på att vi kan höja oss ytterligare ett snäpp.

Det kommer att behövas. På onsdag väntar serieledarna Växjö på hemmaplan och ska KIK vara med och slåss i toppen så är det bara seger som räknas.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.