KIK vann – men får fortsätta i ettan

KIK gjorde sitt. Men det gjorde även Olofström. Förre KIK-tränaren Jari Laakkonen tog hem spelet och knep den sista biljetten till allettan – på bättre målskillnad.
Sport • Publicerad 20 december 2007
KIK spelarna lämnar isen med tunga steg. Segern mot Helsingborg räckte inte till spel i nya allettan.BILD: BOSSE NILSSON
KIK spelarna lämnar isen med tunga steg. Segern mot Helsingborg räckte inte till spel i nya allettan.BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Det blir inte oväntat spel i fortsättningsettan efter jul för Kristianstads IK.

KIK besegrade visserligen svårspelade Helsingborg i Olympiarinken, men missade allettan med minsta möjliga marginal.

Deppigt? Surt? Trist?

Inte om man frågar tränarduon Joakim Johansson och Alexander Betsikokos.

– Jag tror vi har större chans att komma till kvalserien härifrån, säger "Jocke" Johansson lugnt. För att nå kvalserien från allettan behöver man vara bland de tre bästa. Och tack vare segern i går får KIK maximala åtta poäng och toppar fortsättningsserien när den startar den 6 januari.

– Vi får ta nya tag. Det finns fortfarande stora möjligheter och jag tycker inte att det är hela världen, säger kollegan Alexander Betsikokos, som var på prima humör trots den missade platsen till allettan.

– Om det här är min sista intervju så vill jag bara passa på att säga hur roligt jag hade. Jag stod bara och njöt, säger "Betsi", som i dag (se annan artikel) får veta om han leder laget även efter jul.

Men exakt vad han hade så roligt åt kan man förstås undra.

Spelet? Nja, knappast.

Efter två sega perioder och 1– 1 i mål blev det något bättre i sista perioden.

Men kul – nja, det kan förstås diskuteras. Man kan väl säga att tavlan var intressantare än själva matchen i Olympiarinken.

Det blev nämligen dramatik till slut.

När rapporterna om att Pantern hade hämtat upp ett till synes hopplöst underläge till 5– 5 mot Olofström tände det till rejält i Helsingborg.

Bara minuten senare gjorde Jens Hellström 2– 1 i powerplay och kort därefter ökade Janne Jokila på till 3– 1 via en hemmaspelare.

– Det är bra att vinna i Helsingborg när man är i det pressade läget som vi var, säger "Jocke" Johansson. 3– 1 dödade matchen och efter det stod tavlan i centrum.

Men hur mycket Johansson/Betsikokos än tittade kom det hett efterlängtade (?) 6– 5-målet till Pantern kom aldrig upp.

Nu stannade Olofström, KIK och Mörrum alla på 44 poäng. Olofström blev därmed vinnare med sin fina målskillnad.

– Nu får vi jobba efter detta. Det var jätteviktigt att vi får får börja med åtta poäng efter jul. Då behöver vi väl bara två segrar för att säkra kontraktet och gör väl det så tror jag att alla spärrar släpper, säger kaptenen Daniel Hållström.

Men i stället för Troja, Pantern och Tingsryd väntar nu matcher mot Mörrum, Helsingborg, Kungälv, Gislaved och Göteborg.

Skillnad, det.

– Jag vet ju inte hur det här påverkar på publiksiffrorna, men om vi börja vinna lite så tror jag att publiken kommer. Vänd på det, om vi skulle bli ett strykgäng i allettan, funderar Betsikokos.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.