”Kimmen” kör ytterligare en säsong

Sport • Publicerad 26 juli 2002

HANDBOLL

Medan IFK Kristianstad tränar för fullt händer det saker i kulisserna.

Föreningen har gjort klart med två nya spelare – dessutom har veteranen Joachim Stenbäcken gett klartecken till en fortsättning.

– Mitt mål sedan jag kom tillbaka till IFK 1998 har hela tiden varit att spela elitserien en gång till. Med det laget vi får nu finns en hygglig chans att jag får uppleva det innan jag lägger av, säger ”Kimmen” .

De två nyförvärven är Björn Nilsson (från Ystads IF) och Johan Olsson (Hornskroken). Båda spelarna börjar på Högskolan i Kristianstad till hösten.

– De har tagit kontakt med oss och meddelat att de vill spela med oss, säger IFK:s ordförande, Lennart Nilsson.

Björn Nilsson är mittnia, men kan även användas på andra positioner.

– Han har varit och tränat med oss ett par gånger. Det är en liten och kvick spelare, född 1982, säger tränaren Uffe Larsson.

Johan Olsson är målvakt som spelat i division II-klubben Hornskroken från Boden. Han har ännu inte varit och tränat med IFK och flyttar inte till Kristianstad förrän han börjar studierna.

På gårdagens träning fanns även Cebastian Bengtsson och Alexander Kaplar. Båda spelade i BSK/Bromölla AIK under den gångna säsongen.

– I Cebastians fall är det helt klart. När det gäller Alexander så ska vi diskutera med Baik, säger Lennart Nilsson.

Frågetecken är det dock fortfarande för Thimmy Andersson.

– Han har fått ett förslag och vi väntar på svar, säger Lennart Nilsson.

På förlustkontot finns Martin Karlsson som bestämt sig för division III-klubben Åhus Handboll. Det är även möjligt att han får sällskap av Jon Svensson.

– Martin har skrivit på för Åhus. Jon har väl inte riktigt bestämt sig, säger Lennart.

– Trist. Det är två duktiga spelare men tyvärr vill de inte satsa, säger Uffe Larsson.

Mikael Hallqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.