"Kimmen" ny tränare i BSK/Bromölla

Handbollskarriären är avslutad. Nu tar Joachim Stenbäcken nästa steg. Som ny tränare för division II-laget BSK Bromölla.
Sport • Publicerad 6 maj 2003

Nico Prohorenko gjorde ett bra jobb som spelande tränare för BSK Bromölla i avslutningen av division II. Nico fanns också med i diskussionerna när Bromölla skulle hitta en ny tränare efter säsongen. – Men han är ju trots allt bara 27 år, och vill egentligen spela ett tag till. Så han var en lösning vi hade ifall vi inte skulle hitta någon annan, säger Bromöllas Christer Carlsson. Och visst lyckades BSK hitta ett tränarnamn. Av IFK Kristianstads forne tränare fick Bromölla veta att Joachim Stenbäcken var intresserad av att träna ett lag nu när han slutat spela. Och ”Kimmen” tvekade aldrig när han blev tillfrågad: – Jag hade en del förhandlingar med andra lag, och min roll i IFK Kristianstad komplicerar naturligtvis det hela något, men Bromölla känns som ett bra lag att få ta över. Dessutom kan du ta hjälp av Nico Prohorenko? – Det finns ingen anledning för mig som ny tränare att komma in och vända upp och ned på allting. Det handlar mer om att fortsätta bygga på något bra. Jag har en klar och uttalad handbollsfilosofi. För ”Kimmen” kommer tränarrollen som ett naturligt spel efter att han avslutat den aktiva karriären: – De sista tio åren jag spelat handboll har jag känt att jag vill satsa på en tränarkarriär när jag slutat spela, säger ”Kimmen”, som redan gjort ett par inhopp på tränarbanan. Vad är det som säger att inte du finns med på planen med Bromölla om det kniper för laget i höst? – Det skulle i så fall vara om vi drabbas av så mycket skador att vi inte kan få ihop lag. Men annars lär jag inte spela, jag avslutade min karriär i IFK Kristianstad. Känns det nervöst? Du går ju in i en helt ny roll? – Nej, inte alls. Jag har varit mentalt förberedd på det här länge. Jag känner mig bara stimulerad och motiverad. Cecilia Isberg

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.