Annons

Kines ersätter flyende stjärnor?

BORDTENNIS KFUM Kristianstad åkte ur pingisettan. Nu flyr stjärnorna klubben. Jamie Lindqvist flyttar till Stockholm och Spårvägen. Martin Nilsson hamnar troligtvis i Gröstorp.
Sport • Publicerad 24 april 2001

–Jag ska plugga i Stockholm och eftersom jag känner spelarna i Spårvägen så var det ett naturligt val, säger Jamie (bilden).

23-åringen kom till Kristianstad och KFUM som nioåring. Redan tidigt konstaterades att han var en talang utöver det vanliga. Vissa jämförde honom med Jan-Ove Waldner. Och visst. Jamie vann USM som elvaåring, trettonåring och junior. Han gick till Eslöv, fick spela tre elitseriematcher innan han flyttade till Göteborg och BTK Linné.

Annons

För tre år sen flyttade han hem igen. Av sociala skäl.

–Jag hade levt med pingisen under så många år, nu ville jag skaffa mig en utbildning.

Parallellt med studierna på Komvux i Kristianstad har Jamie spelat för KFUM Kristianstad. Han var med om att föra upp klubben i division I – men det blev snabbt respass igen.

–Det var en tung säsong. Vi räckte helt enkelt inte till, säger Jamie.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons