Annons

Kjellberg åker på en rejäl skattesmäll

FOTBOLL I tisdags kunde vi avslöja IFK-spelarnas skatteskuld. Nu är det dags för Kristianstads FF. Fem spelare och ledare har tillsammans en skatteskuld inklusive straffskatt på närmare 100000 kronor. –Det kom som en chock, säger Christoffer Kjellberg, som står för drygt halva beloppet.
Sport • Publicerad 12 januari 2001
Skattesmäll. Christoffer Kjellbergs skatteskuld är efter tiden i KFF drygt 54 000 kronor. Bild: TOMMY SVENSSON
Skattesmäll. Christoffer Kjellbergs skatteskuld är efter tiden i KFF drygt 54 000 kronor. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Upptaxeringen av KFF-spelarna gäller åren 1997-99 och den som drabbas värst är förre anfallaren Christoffer Kjellberg, numera i Helsingborg Södra.

Kjellberg upptaxeras med 114380 kronor och ska betala 54187 kronor i skatt senast den 10 april.

Annons

–Det är sura pengar, absolut. Men det är inte mycket att göra. Jag får betala in pengarna, säger Kjellberg lugnt. Christoffer Kjellberg spelade i KFF under 1997-99 innan han försvann under omtalade former.

Under perioden i KFF hade Kjellberg fri bostad och ett förmånligt bilavtal.

Och detta har inte framgått i Kjellbergs självdeklaration.

I skattemyndighetens handlingar framgår det också att Kristianstads FF inte har lämnat in kontrolluppgift för åren 1997 och 1998. För inkomståret 1999 har kontrolluppgift upprättats avseende kontant lön.

–Jag trodde inte att det gick till så här på så pass hög nivå som division II, säger Kjellberg.

–Sen är det självklart inte bara en part som har gjort fel. Jag var inte så rutinerad när jag skrev kontraktet, men jag tycker samtidigt att jag har blivit förd bakom ljuset.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons