Annons

Klart: SHL-meriterad målvakt till KIK – tack vare Rögle

Kristianstads IK har hittat sin målvaktslösning. Nu är det klart att man värvar den SHL-meriterade 31-åringen Christian Engstrand. En affär som blev möjlig mycket tack vare samarbetet med Rögle.
– Samarbetet med dem gör att vi kan handla från andra hyllor, säger Christian Falk.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 7 februari 2020
Christian Engstrand i en SHL-match med Mora.
Christian Engstrand i en SHL-match med Mora.Foto: Andreas Hillergren/TT

Kristianstads IK har varit tunna på målvaktssidan den senaste tiden. Robin Wallin har fått bakslag på sin hjärnskakning och är borta på obestämd dit, samtidigt som man släppte Oliver Tornerefelt till Hudiksvall. Jonathan Ståhlberg har varit tillfällig backup för Antti Lehtonen, men är bara inkallad på lån från Mörrum.

Nu är det klart med en permanent målvaktslösning. Christian Engstrand, som har varit klubblös den här säsongen, plockas in på ett kontrakt som innebär att han även tillhör Rögle.

Annons

– Det var en snabb och smidig lösning. Vi har varit i behov av en målvakt och fick det här namnet från agenten. Vi värvar honom, men han kommer även att vara registrerad för Rögle, vilket gör att han kan spela för dem också om inte vi själva spelar, säger Christian Falk, elitansvarig i KIK.

Christian Engstrand.
Christian Engstrand.Foto: Andreas Hillergren/TT

Christian Engstrand är ursprungligen från Linköping och det är även där han har skött träningen under säsongen. Förutom över 100 SHL-matcher med Linköping HC tillhörde Engstrand Mora IK 2016–2019, där han spelade totalt 88 matcher i Hockeyallsvenskan och SHL.

– Den här säsongen har han bara väntat på rätt anbud. Vi hade nog aldrig kunnat värva honom för några månader sedan, men nu kom vi in i precis rätt läge ihop med Rögle.

31-årige Engstrand ansluter till truppen på söndag och är klar för spel till mötet med sin förra klubb Mora på onsdag.

– Det blir spännande. Antti har varit bra, men ingen kan stå alla matcher i Hockeyallsvenskan och en eventuell kvalserie. Nu får de tävla och sen får (Mikael) Gath avgöra vem som är bäst.

Övergångsfönstret stänger den 15 februari. Är ni nöjda eller ni vill ha in ytterligare spelare?

– Det är många matcher till fönstret stänger och vi kan få skador, men det här är en meriterande värvning och vi är väldigt nöjda och tror stenhårt på att den här truppen kommer se till att vi håller oss kvar i Hockeyallsvenskan, säger Falk.

Fakta

Christian Engstrand

Ålder: 31 år.

Längd: 184 cm.

Vikt: 91 kg.

Född: Linköping.

Moderklubb: Linköpings HC.

Övriga klubbar: IK Oskarshamn, Troja-Ljungby, Almtuna, AIK, Fehérvár AV19 (Ungern), Blues (Finland), Mora IK.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons