Annons

Klubbarnas skulder ett delikat problem

EKONOMI Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) diskuterade igår idrottsföreningarna IFK:s, KFF:s och KIK:s skulder till kommunen. Än så länge har ingen lösning hittats. En sak är i alla fall säker – kommunen vill undvika att föreningarna går i konkurs.
Sport • Publicerad 16 augusti 2001

Kristianstadsbladet rapporterade i tisdags om att de tre idrottsföreningarna är skyldiga drygt en miljon kronor. Det handlar framför allt om obetalda hallhyror till kommunen. – Det här är både en besvärande och en delikat fråga, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Kristiansson (s).

Besvärande eftersom det är mycket pengar det handlar om och delikat eftersom den väcker många rättvisefrågor till liv.

Annons

Om kommunen skulle efterskänka skulderna är det orättvist mot dem som har betalat för sig, menar han. KSAU diskuterade problemet länge under gårdagen utan att komma fram till någon lösning. Någon form av åtgärd måste till, eftersom föreningarna befinner sig i ett ekorrhjul, menar Bo Kristiansson.

Den dåliga ekonomin leder till att de har ännu svårare att få sponsorsintäkter. Som det är idag stoppas även kommunens verksamhetsbidrag till klubbarna. Detta drabbar ungdomsverksamheten hårt.

Situationen är mycket olycklig, anser både kommunstyrelsens ordförande Bo Kristiansson och vice ordförande Christer Ewe (m). De är ense om att en lösning måste komma till stånd och att denna lösning blir så rättvis som möjligt med tanke på dem som har betalat sina räkningar. Frågan ska upp till diskussion igen den 29: e augusti.

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 81
Av Jimmy Vulovic
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons