Knapp förlust för Willands

Sport • Publicerad 9 februari 2008

ººFörlust nummer tre på tre matcher för Willands. Fjälkingelaget var inte alls med på noterna i de två första perioderna men var på väg mot en sensationell upphämtning. 6–6 efter 58 minuter blev istället 6–7 när det var 20 sekunder kvar.

Spelet i den första perioden var inget att hurra för från något håll egentligen. Trots det syntes det att det var Malmö som var kungar på planen. Willands var inte på något sätt med i matchen trots att 1-2-målet kom i ett tidigt skede.

– Vi är verkligen inte bra de första 40 minuterna. Vi är inte tillräckligt nära dom och vi låter Malmö styra spelet vilket inte alls är bra, suckade Patrik "Pocke" Carlsson, tränare för Willands, efter slutsignalen.

Den andra perioden var precis som "Pocke" påpekade inget lyft. Snarare tvärtom. Malmö kunde göra ytterliggare två mål och med ställningen 1-5 kändes matchen mer eller mindre stängd. Malmö fortsatte att pressa och något anfallsspel från Willands sida syntes inte till.

Inför den tredje perioden var känslan att Willands skulle gå ut och hålla ner siffrorna. Till hemmapublikens förtjusning var det istället ett helt "annat" hemmalag som kom ut på planen. Willands hade tänt till och började så sakta sin upphämtning, det gick så pass bra att med bara minuter kvar var ställning helt plötsligt 6–6, mycket tack vare Christoffer Malmgrens tre mål.

– Malmgren var riktigt het i tredje och Fredrik Olsen som var vår bäste spelare på planen gjorde en fantastisk kämpainsats., förklarade Willandstränaren.

6–6, humöret åter på topp, publiken i eld och lågor och bara minuter kvar till förlängning och minst en pinne. Då hände det som inte fick hända. Med mindre än en halv minut kvar knycklar Malmöspelaren Kristoffer Wigren in 6–7-bollen.

Oscar Malm

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.