En krampaktig första halvlek och en svajig andra.
Men till slut gick det ändå vägen.
Sveriges handbollsherrar fick 28–26 i OS-mötet med Japan.
Handboll • Publicerad 26 juli 2021
Hampus Wanne stod för åtta av målen i Sveriges seger mot Japan.
Hampus Wanne stod för åtta av målen i Sveriges seger mot Japan.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Svenska handbollslandslaget fick en fin inledning på mötet med Japan och gjorde matchens två första mål.

Men sedan började det svaja – både offensivt och defensivt.

Det krampaktiga i spelet ledde till att Japan hela tiden hade kontakt med Blågult och efter 18 minuter var det just japanerna som tog ledningen med 10–9.

Under flera minuter var det sedan jämnt och tajt, men till slut fick förbundskapten Glenn Solberg & Co ordning på spelet och Sverige lyckades säkra ett litet övertag, 17–14, efter den första halvleken.

Ett målryck som var en fingervisning av vad som inledningsvis väntade i matchens avslutande 30 minuter.

För i andra tog Sverige kommandot direkt, styrde och ställde och utökade ledningen tämligen omgående.

Men trots stor ledning kom Japan hela tiden närmare och i slutet skiljde det ett mål mellan lagen som ställdes mot varandra i Tokyo.

Till slut vann ändå Blågult med 28–26.

Sverige har nu två raka segrar, OS-premiären mot Bahrain slutade 32–31, och i nästa match väntar Portugal. Gruppspelet avslutas sedan mot Egypten och Danmark.