Knislingetjejerna finalvann i B-slutspelet

FOTBOLL Man talar ibland i fotbollssammanhang om lag som har en ”tolfte spelare” och syftar då på lag med ett stort stöd från sin hempublik. När IFK Knislinge F13–lag igår spelade B–final i Gothia Cup bars de fram till seger av en ”tolfte spelare”, ett 80–tal entusiastiska knislingebor.
Sport • Publicerad 20 juli 2002

– Det var ett helt fantastiskt publikstöd. Det betydde jättemycket, sa Katarina Tobiasson efter 2–1 segern mot SK Haugar. Paul Hansson och Lena Moberg heter de två andra ledarna som tillsammans med Katarina delar på ansvaret för de duktiga Knislinge–tjejerna. Som alltså skymundan av det mer uppmärksammade A–slutspelet tog sig till B–slutspelsfinal, via segrar i torsdags mot Skabersjö och KFV Segeberg från Tyskland. Men något snack om att B–slutspelet tillhör Gothia Cups bakgård vill ingen av dem köpa. – Det här är jättestort. Man hade väl inte haft B–slutspel om inte man tyckt det var viktigt, menade Lena Moberg. Eftersom arrangörerna försöker göra upplevelsen av en B–final så snarlik en A–final, med gemensamt intåg, speaker som presenterar lagen och medaljer och buckla till finallagen, kan man nog bara ge Moberg rätt. En finalupplevelse blir inte sämre av att lagens supportar skapar lever med i matchen. Det märktes i början av matchen att båda lagen var tagna av stundens allvar. Det var inget ordnat spel från något håll. Det lossnade för IFK Knislinge i den 18 minuten när Frida Månsson ensam med målvakten gjorde 1–0. Det kändes ännu mer säkert efter att Erika Johansson gjort 2–0, 13 minuter in i andra halvlek. Men Haugar kom tillbaka och reducerade några minuter senare. I slutet av matchen var det Haugar för hela slanten. Knislinge ska tacka sin målvakt Jessica Moberg för att laget slapp straffsparksavgörande. – Jag är glad att vi inte gick till A–slutspelet, för då hade nog åkt ur direkt och inte fått spela så här många matcher, sa Jessica, några minuter efter att hon höjt segerpokalen mot den jublande Knislinge–puliken.q

Av Lars Andersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.