Kommunalråd Gustafson gästade beachhandbollen

På måndagseftermiddagen gästades Åhus Bechhandboll Festival av kommunalrådet Bengt Gustafson, samt andra kommunala representanter och företagare, i samband med en "kunddag".
Sport • Publicerad 14 juli 2008

- Det är givande att komma ut och se evenemanget i verkligheten för att få en bild över hur det ser ut i praktiken, säger Bengt Gustafson, som tillsammans med oppositionsrådet Helene Fritzon, representant från Region Skåne, samt företagare bjöds på en visning av Mats Jönsson.

- Vi har fått se den positiva sidan av festvalen. Det är fantastiskt att se all aktivitet och den familjära stämningen. Sedan finns det en baksida också och det är den nattliga aktiviteten som inte har med själva festivalen att göra. Hur det går där får vi se senare i veckan och där kan man inte känna sig lugn ännu, säger Helene Fritzon.

Det är första gången som kommunalrådet Bengt Gustafson besöker festivalen.

Vad är din bild av evenemanget?

- Det är puls och gemytlighet på samma gång. Jag var i Båstad på tennisen i tisdags och det är en annan känsla här. Det är varmare och mera folkligt på något sätt.

Vad betyder festivalen för Åhus och Kristianstad som kommun?

- Det betyder förstås oerhört mycket för både Åhus som ort och Kristianstad. Festivalen drog in 70 miljoner till näringen ifjol och bidrar starkt till tillväxt. Framför allt stärker det självkänslan. Det visar att vi här i nordöst också är med på noterna. Allt handlar inte bara om Malmö- och Lundområdet.

Har du några tankar om hur festivalen kan utvecklas?

- Visst har jag tankar, men det är inget som jag går ut med i pressen så här. Allting måste vara förankrat politiskt.

Arrangörerna fick avslag på tre planer vid Åhusstrand. Vad ligger bakom beslutet?

- Det beror på allt stök ifjol med det följe som störde ordningen runt området och i trädgårdar. I efterhand har det visat sig att det kanske hade varit trevligt med banor därborta för uppvisning.

- Det var ett rätt beslut att ta inför den här festivalen, men det kan ju förstås omprövas. Det beror på hur det går på årets festival och det kommer vi att utvärdera, kommenterar kommundirektören Ingvar Lövkvist, som själv ligger bakom idén om att flytta arrangemanget till den nya Täppetstranden.

- Det är härligt att vara här, inte minst att få skaka hand med profiler från Svensk handboll.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.