Annons

kort om innebandy

Sport • Publicerad 1 oktober 2001

INNEBANDY. Nykomlingen Hammar fick bästa tänkbara start på innebandyfyran. Hammar tog emot Påarp på hemmaplan och det var med en skvätt av rädsla och pessimism som laget gick ut på planen.

– Vi hade hört att Påarp skulle vara riktigt bra och vi hade inte speciellt höga förhoppningar innan matchen. Jag är jättenöjd med killarnas insats och det här var exakt den starten vi behövde, säger Håkan Bondesson, tränare i Hammar.

Annons

n Hammar–Påarp 5–3 (3–0, 1–0, 1–3)

Hammar: Jonas Andersson 2, Mario Persi, Peter Gustavsson, Mats Lindgren.Marcus Nilsson nINNEBANDY. Bromölla IBK brukar inleda varje säsong på ett uselt sätt. Det är först på våren som laget brukar börja vakna och då har man också flera säsonger i rad räddat nytt kontrakt i innebandyfyran.

Nu verkar det vara andra vindar som blåser BIBK. Med ett par nyförvärv från Österäng och harmoni i truppen kan Bromölla bli en överraskning för många i serien.

I lördags bortabesegrade man Örkelljunga med 7–5 och man gjorde det i Örkelljungas lilla och svårspelade hall.

– Med tanke på att vi förlorade med 16–4 där ifjol får ju detta ses som en succé, skrattar Joakim Assarsson i Bromölla. Bromölla var i ledningen hela matchen och avgörandet kom med två minuter kvar då Tomas Bengtsson satte dit 7–5.

n Örkelljunga–Bromölla 5–7 (1–4, 2–0, 2–3)

Bromölla: Jesper Persson 2, Mats Olsson, Ola Holmqvist, Peter Svensson, Fredrik Ahlgren, Tomas Bengtsson.Marcus Nilsson nINNEBANDY. Det blev förlust för Lönsboda i premiärmatchen i innebandyfyran. Laget åkte ner till Helsingborg för att försöka få en bra start på serien men det gick inget vidare. I en målrik tillställning gick Helsingborg segrande ur striden med siffrorna 10–6.

– Offensivt fungerade det bra en defensivt var det på tok för dåligt, det måste vi rätta till framöver om det ska bli några poäng, suckade Fredrik Axelsson, tränare i Lönsboda.

n Helsingborg–Lönsboda 10–6 (3–1, 2–2, 5–3)

Lönsboda: Henrik Martinsson, Martin Kroon, Pierre Lindqvist, Daniel Johansson, Ola Martinsson, Risto Piilikivi.Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons