Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 30 september 2003

HANDBOLL. Det var inte bara IFK Kristianstad som gick vidare till steg 3 i pojk-SM. Även Åhus Handboll gjorde det.

Åhusgrabbarna var i Göteborg och spelade och blev tvåa i gruppen efter Kroppskultur.

Annons

– Det var nära att vi besegrat även Kroppskultur. Vi ledde med 17–16 i slutminuterna, men orkade inte hela distansen, säger ledaren Lennarth Ebbinge.

Kroppskultur vann matchen med 20–18, men innan dess hade Åhus besegrat först H65 Höör med 26–9 och sen Mölndal 26–16.

För Vinslöv gick däremot sämre. Laget blev sist i sin grupp och får en ny chans i november att ta sig till steg 3 via steg 2. Vinslöv förlorade alla sina tre matcher mot Karlskrona (19-41), mot Vetlanda (24-29) och mot Kalmar (19-29). AMERIKANSK FOTBOLL. C4 Lions U13-pojkar var i helgen i Lidköping och spelade en turnering och Tyson Guillens pojkar slutade på andraplats efter suveräna Örebro.

– Killarna gör en otroligt bra turnering och vi får tacka Skövde för andraplatsen. De skrällde i den sista omgången och besegrade Lidköping med 8–0, säger Tyson.

C4 Lions inledde annars med två förlutser mot just Lidköping och Örebro, men sen vände det och "Lejonen" besegrade först Göteborg med 20–0 och sen Skövde med 14–12. RIDSPORT. Vinslövs Ryttarförening vann en ny och överlägsen seger i den andra omgången av Ponnyallsvenskan. Vinslöv får nu tillsammans med tvåan Råby tävla i en avgörande final om en plats i nästa års division I.

16 lag deltog i andra omgången. Fyra av lagen gick till omhoppning. Enda lag med noll fel i såväl grund- som omhoppning var Vinslöv med dessa ekipage: Emelie Carlsson/Mr Tim, Yasmine Farajallah/Super Mario, Sofia Holmberg/Lush and Reel och Ida Thore/Tricia.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons