Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 20 september 2003

ORIENTERING. Idag avgörs kortdistansen på SM i orientering. Nio av Pan-Kristianstads löpare överlevde kvalet.

– Vi hade 16 löpare med i kvalet och vi är nöjda med att nio tog sig vidare till final, säger ledaren Bengt-Göran Månsson.

Annons

VM-orienterarna Jörgen Olsson och Johan Modig var bland de snabbaste i sina grupper. Modig var trea och Olsson femma. Och det är förstås medalj som är målsättningen.

I damklassen fick Pan-Kristianstad med Pia Olsson och Anna-Karin Bondesson.

Imorgon avgörs budkavlen. Och Pan-Kristianstad har ett lag som bör vara med och slåss om medaljerna.

Jörgen Olsson, Johan Modig och Thomas Jensen är givna. Däremot är det inte klart vem som springer den fjärde sträckan: Andreas Nilsson eller Henrik Modig.

Patric Nilsson FOTBOLL. Ledning med 2-0 redan innan halvtimmen spelats, men det räckte ändå inte till poäng för IFK Hässleholms damer. Hammenhög vann den viktiga bottenmatchen med 2–3 (2–0).

– Helt otroligt att vi inte vinner matchen. Vi ledde med 2–0 efter en halvtimme. Det kunde varit 4–0, säger Hässleholmstränaren Daniel Nilsson.

Men Hammenhög fick ett tidigt reduceringsmål i andra halvlek och lyckades sen kvittera och ta ledningen med bara tre minuter kvar av matchen.

IFK Hässleholm–Hammenhögs IF 2–3 (2–0)

Målen:1–0 (23) Malin Stoltz 2–0 (29) Malin Stoltz . 2–1 (57) Linda Telmer. 2–2 (83) Åsa Persson. 2–3 (87) Frida Jönsson.

Richard Jönsson SKYTTE. Erik Wetterlöf, Vinslövs Pistolskytteklubb var med i det svenska juniorlandslaget som besegrade Danmark i en nationell fältskyttekamp i Tullinge vid Stockholm. Fyra skyttar från varje land deltog men de tre bästa räknas i laget.

Annons

Erik Wetterlöf och Johan Bergkvist, Emmaboda sköt 52 träff, medan Pierre Eriksson, PK Eken och Max Johansson, SAAB, Linköping hade 46. Laget fick alltså 150 träff mot 142 för Danmark.

Bertil Åkesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons