Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 2 september 2003

VOLLEYBOLL. Örkelljunga har löst tränarfrågan för två år framåt.

Den nye tränaren är Jonas Svantesson. Efter stora skadeproblem under de senaste säsongerna så väljer "Svante" att lägga skorna på hyllan för att satsa på en tränarkarriär, som hela tiden har varit hans mål efter avslutad spelarkarriär.

Annons

Under 6 säsonger som spelare i ÖVK har han hunnit med att vinna 3 SM- och GP guld, 2 SM-silver och 1 SM-brons.

Han har varit en stor ledare under alla säsonger i klubben. Under det sista året var han lagkapten. Dessutom har han spelat 94 A-landskamper med VM-94 i Grekland som den stora upplevelsen.

Svenska mästarna jobbar även på att förstärka spelartruppen. Den hetaste spelaren just nu är den canadensiske elitspelaren Chris Billfeld. Vi hoppas under den kommande veckan kunna ha kommit närmare ett avslut med honom. CYKEL. – Jag hade haft god chans att bli trea om jag inte tappat sadeln när tio kilometer återstod, konstaterade Joakim Åleheim efter Finmarksturen igår, där Degebergacyklisten kom på femte plats.

– Jag fick ju stå upp och trampa hela sista milen, påpekade Åleheim. När jag tappade sadlen låg jag bara 30-40 meter efter Alexander Eiler, Upsala CK, och Anders Ljungberg, Hakarpspojkarna, Huskvarna. Jag är säker på att jag hade kunnat ge dem en match om bronsplatsen.

Nu var Åleheim på femte plats slagen med 5.40 av Fredrik Ericsson, Upsala CK, vilken vann det 112 km långa loppet med 41 sekunder före Jens Westergren, Falu CK.

Martin Johansson, junioren från Kristianstads MTB, skötte sig bra och blev 80:e man bland de nära 1.600 deltagarna.

Förra året vann Åleheim Långloppscupen och kunde kvittera ut 25000 kr. Den här gången fick han nöja sig med fjärde plats. Ludovic Vaugarny från Ryssbergets IK gjorde en utmärkt insats i den 35e upplagan av Väckelsångsloppet.

Han noterade 1.07,45 i tävlingsklassen 17,7 km vilket räckte till en fjärde plats.

Patrik Gustafsson från Brittatorps IK vann med 59,24 vilket var nytt banrekord. Brittatorp TK vann även lagtävlingen. Totalt deltog 430 löpare uppdelade i 18 klasser.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons