Kort om sport

Sport • Publicerad 24 maj 2003

RIDSPORT. Det svenska ridlaget kom på sjätte plats i andra omgången i superligan i hoppning i Rom på fredagseftermiddagen.

Rolf-Göran Bengtsson är tillbaka i den internationella hetluften igen, denna gång med MacKinley. För den nioårige valacken var det debut i sådana här stora sammanhang och han klarade det med två nedslag. Maria Gretzer och Cinderella visade fin form med en felfri avslutande omgång. I första rundan fick hon två nedslag. Tredje ryttaren i laget, Maria Sundberg, hade en utmärkt första runda och en bra start på den andra, när hon efter hinder sju kom fel i rytmen och ådrog sig 13 fel.

I laget red också annan debutant i nationshoppningssammanhang, Henrik Ankarcrona med Audis Candelight. Ekipaget fick 13 plus 23 fel.

Banan i Rom var svår och i hela startfältet blev det bara en dubbelnolla, genom Kevin Babington från Irland.

Frankrike vann före Irland. Hemmanationen Italien misslyckades rejält och kom sist med sammanlagt 53 fel. (TT) KRATFSPORT. Dansk kraftsport skakas av en dopningsskandal. Nio aktiva lämnade positiva dopningsprov i samband med de danska mästerskapen i bodybuilding och bodyfitness i Roskilde i april.

Åtta av de nio var medaljörer och för allihop väntar två års avstängning och böter på 1450 danska kronor – kostnaden för ett test.

Det var första gången som alla medaljörer testades i samband med dessa mästerskap. Alla positiva prover innehöll anabola steroider. (TT) CYKEL. Den italienske cyklisten Alessandro Petacchi tog sin fjärde seger i årets Giro d"Italia då han vann den 13:e etappen på fredagen. Etappen mätte 149 kilometer och avgjordes i en klungspurt. Bakom honom tjänade landsmannen Stefano Garzelli bonussekunder som trea och knappade in på totalledaren Gilberto Simoni. 36 skiljer mellan dem i sammandraget.

Svensken Magnus Bäckstedt rullade in som 121:a, drygt sex minuter efter täten. (TT) FOTBOLL. Smärtan från Sevilla finns där fortfarande.

I helgen jagar Celtic plåster på såren.

I morgon möter Celtic tabellfyran Kilmarnock på bortaplan, medan Rangers tar emot ligafemman Dunfermline på hemmaplan. Då ska det avgöras om Larsson, Johan Mjällby och Magnus Hedman kan spela hem tredje raka mästerskapstiteln för Celtic eller om Rangers kommer emellan.

Det är hur som helst upplagt för en ny rysare.

Inför den sista omgången har Rangers och Celtic lika många poäng, 94, och samma målskillnad, +68. Det som i dagsläget håller kvar Rangers på förstaplatsen är att laget har gjort fler mål på sina 37 matcher – 95 stycken mot Celtics 94. (TT) TENNIS. Fyra svenskar kommer att finnas med när Franska mästerskapen, årets andra Grand slam-turnering i tennis, inleds på måndagen. På fredagen genomfördes lottningen i Paris. Jonas Björkman, Thomas Enqvist och Magnus Norman hamnade på den övre halvan i seedningsfältet och Andreas Vinciguerra på den nedre.

Här är svenskarnas matcher i den första omgången (seedning inom parentes):

Jonas Björkman–Max Mirnji, Vitryssland, Thomas Enqvist–Arnaud Clement (32), Frankrike., Magnus Norman–Nicolas Massu, Chile, Andreas Vinciguerra–kvalspelare. (TT) FOTBOLL. I dag spelas sista omgången i italienska serie A.

Daniel Anderssons Chievo Verona möter ligamästarna Juventus.

Vad som sedan händer med den svenske innermittfältaren – till nästa säsong – vet han inte ens själv.

För tre år sedan var den svenske landslagsmittfältaren het i Italien, och de flesta var övertygade om att han snart skulle lämna Bari för någon av fotbollens toppklubbar.

Frågetecknen inför Anderssons framtida fotbollskarriär är många. Chievo vill förlänga lånekontraktet ytterligare en säsong, men Andersson själv är tveksam och ska inom kort ta ett rejält snack med klubben.

– Det finns mycket som jag måste ta hänsyn till. Som till exempel om Corini och Perotta kommer att stanna och ifall vår tränare Del Neri blir kvar eller lämnar. Och blir han kvar måste jag veta vad han vill med mi.

Men det är inget du kommer göra en säsong till?

– Nej, absolut inte. Då måste jag hitta en annan lösning.

Som vad?

–Jag vet inte riktigt. Det finns många andra alternativ. Jag stannar gärna kvar i Italien men jag är också öppen för nya länder och nya utmaningar. Det viktiga är att komma till ett lag som verkligen vill ha mig. (TT)

Palermo ett alternativ

Palermo?

–Laget känner jag väl tilll. Det är välkända spelare och jag spelade med flera av dem i Venezia förra året. Staden är fin. Och väldigt varm. Det är ett bra alternativ.

Även om dom stannar kvar i serie B?

–Jag tillhör ju Palermo. så det är inte säkert att jag har så mycket att välja på. Och även om de är i serie B är det ett bra alternativ. Men hittar jag något bättre så tar jag det.

Hur hög prioritering har landslaget för dig i dagsläget?

–Inte speciellt hög. Det är ju självklart att jag vill vara med men jag vet samtidigt att det för tillfäll

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.