Kort om sport

Sport • Publicerad 15 maj 2003

BORDTENNIS. Jan-Ove Waldner kommer att spela VM i Paris – och lämna Kalmar.

Waldner har gjort åtta år i Kalmar, men kontraktet gick ut nu i vår. En förlängning diskuterades, men sarssmittan i Kina gjorde att Kalmar fick svårt att få fram sponsorer som kunde finansiera affären.

Därför började Waldner blicka mot Tyskland och fastnade slutligen för nykomlingen Plüderhausen från Stuttgart.

Och i går bestämde han sig för att spela VM i Frankrike. Det sista lägret avslutades i Köping på onsdagen – och det var dagarna där som gjorde att Waldner till slut valde att tacka ja till VM-spel. (TT) CYKEL. Colombianen Fredy Gonzalez och spanjoren Ignacio Gutierrez ryckte åt sig en rejäl ledning under Giro d"Italias femte etapp, ledde ett tag med tre minuter men avståndet åts ikapp och med 13 kilometer kvar var fältet samlat igen.

Avgörandet blev en stor klungspurtstrid – ett raffel som italienaren Alessandro Petacchi vann, millimeter före landsmannen Mario Cipollini. Till slut fick målfoto avgöra.

Svenske Magnus Bäckstedt fanns med i klungan, slutade tolva och noterades för samma segertid som Petacchi: 4 timmar, 54 minuter, 43 sekunder. Alessandro Petacchi leder sammandraget. (TT) FOTBOLL. Olof Mellberg och Marcus Allbäck får ny tränare. I måndags meddelade Graham Taylor att han hoppar av som klubbens manager. Taylor lämnar klubben efter bara drygt ett år. Aston Villa kom efter femma nerifrån i Premier League.

– I motsats till vad många tror är resultaten inte anledningen till att jag slutar. Jag har hela tiden sagt att det skulle bli en mellansäsong, inte minst för att skola in unga spelare. Men modern fotboll, med alla krav, innehåller mycket vidare frågor än de rent sportsliga och det är en stor anledning till mitt beslut. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.