Kort om sport

Sport • Publicerad 5 maj 2003

ORIENTERING. Lena Gummesson, Nybro och Johan Modig, Kristianstad skrev på lördagen idrottshistoria när de blev de sista segrarna i Sydsvenska Mästerskapen. En 60-årig idrottsepok som därmed går i graven.

Tävlingen krockade med Nordiska Mästerskapen varför det var lite klen konkurrens i elitklasserna. Men det blev inte en desto mindre härlig duell i H 21-klassen mellan storfavoriten Johan Modig från Kristianstad och Henrik Tryggesson från Varberg. Löparna passerade varvningen med 45 sekunders fördel till Modig och i mål skiljde det blott 40 sekunder. Duon stod i en klass för sig i H 21 Elit.

Efteråt visade det sig att Johan Modig hade valt rejäla omvägar på långsträckorna medan Tryggesson hade valt betydligt snävare väg. Bägge löparna hade dock småstrulat lite vid ett par kontroller, men berömde banläggarna och terrängen. FOTBOLL. Det blev en ny förlust för IFK Hässleholms damer i tvåan när laget gästade Malmö DFF. 3–1 (2–0) blev det nu för Malmö sedan Göingelaget gjort en bra start i matchen. Då var Elin Stoltz närmast med ett stolpskott efter kvarten.

– Vi öppnade respektlöst men strulade till det då vi drog på oss en straff, säger Hässleholmstränaren Daniel Nilsson.

Ett andra hemmamål fick inte gästerna att tappa matchen där ett piggt Hässleholm reducerade efter timman genom Suabla Dizdar och hade därtill friläge för fler mål.

– Vi tappade sedan matchen genom att släppa in en inte allt för svår frispark, menade Daniel Nilsson.

Malmö DFF–IFK Hässleholm 3–1 (2–0)

Målen:1–0 (30) Elin Dunegård (straff), 2–0 (41) Alja Jasim, 2–1 (59) Suabla Dizdar, 3–1 (65) Alja Jasim.

Richard Jönsson FOTBOLL. – Disciplin rakt igen i hela laget var orsaken till denna kanke oväntade vinst, jublar en glad Glimåkratränare Ola Grahn sedan hans tjejer bortabesegrat seriens stora favorit Husie.

Och det med klara 3–1 (2–0) efter fina mål och ett stabilt försvarsspel. Där innan halvtimman spelats gästerna ledde med 2–0 och där hemmalagets 1–2 i upptakten av andra halvlek inte fick Glimåkra att tappa koncentrationen.

– Ett långskott av Ida Andersson och fint kantspel till Malin Gunnarssons 2-0 fick oss inte att tappa mtchen när reducering kom, menade Ola Grahn. Vi replikerade direkt govm 3–1 av Therese Cederqvist.

Husie IF–Glimåkra IF 1–3 (0–2)

Målen:0–1 (2) Ida Andersson, 0–2 (29) Malin Gunnarsson, 1–2 (56) Lina Larsson, 1–3 (60) Therese Cederqvist.

Richard Jönsson FOTBOLL. Inledningen av damernas division II har inte alls gått Vittsjös väg. Sin andra raka 1–2-förlust blev det hemma mot Mörarp. Vittsjö hade inte marginalerna med sig.

– Vi har, som det syns, svårt framåt just nu menade nye tränaren Lars Andreasson i Vittsjö. Vår viktigaste forwards Jennie Hermansson har varit skadad och ligger efter träningsmässigt, men är på gång.

– Nu gör vi en bra första halvlek men det räckte inte sedan Mörarp gjort 2–1 tidigt i andra halvlek. Vi skapar för få målchanser, menade Lars Andreasson.

Vittsjö GIK–Mörarp IF 1–2 (1–1)

Målen:0–1 (16) Marie Persson, 1–1 (34) Maggan Nilsson, 1–2 (60) Carolina Höst.

Richard Jönsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.