Kort om sport

Sport • Publicerad 15 januari 2003

FOTBOLL. IFK Hässleholm damer kan genom sin tränare Daniel Nilsson rapportera inte mindre än sex nyförvärv inför säsongen i division II och IV.

Dessa är Jennie Andersson, Kristianstad/Wä, Ida Olsson, Therese Gertsson och Linda Olsson, Fjälkinge, Evelina Olofsson, Perstorp och Veronica Ekstrand, Tyringe/Önnestad.

Under helgerna och mellandagarna har IFK-damerna deltagit i Eslövs innefotbollscup. Bland 35 lag blev det en fin tredjeplats. I åttondelen blev det seger mot Helsingborgs DFF med 3-2 och i kvartsfinalen mot Husie II med 3-1.

– Semifinalen mot Husie I blev en katastrofmatch för vår del. Vi spelade inte alls bra och förlorade med 1-5. Allt gick fel i vår sämsta match, berättar Daniel Nilsson.

– I match om tredje plats slog vi sedan Veberöd I med 5-2. Finalen mellan Staffanstorp-Husie I slutade 1-0.

IFK:s flicklag 18 år har också utmärkt sig genom att vinna Lyckeby cup efter 4-0 mot Trion i semi och 6-1 mot Lörby i finalen.

Bertil Åkesson BROTTNING. BK Ores brottare, Joel Carlsson, går på lördag sin sista match för den här säsongen i tyska ligan. Det blir då returmatch hemma i Fucken Walden (sex mil söder om Berlin) mot Ahlen, som vann första uppgörelsen i semifinalen med hela 23-2.

– Vi har naturligtvis ingen chans i returen och därmed får jag mer tid att tävla för Ore i alla tävlingar utom serien, där Höörs BK gäller vårsäsongen ut, säger Joel Carlsson, som skrivit kontrakt även nästa år med Fucken Walden.

Bertil Åkesson PISTOLSKYTTE. En av landets bästa pistolskyttar på damsidan, Britta Andersson, Lönsboda Pistolskytteklubb, byter klubb i nationellt skytte. I sportskytte stannar hon kvar i SSK Norra SKåne.

På söndag när årets första fältskjutning avgörs, kretsfältskjutning 1 med Hässleholms PSK som arrangör, gör Britta tävlingsdebut just för denna klubb. Anledningen till klubbytet vill hon inte beröra men tror på bättre samarbete.

Britta Andersson, 53, har under många år tillhört Team Skanåker. Från ett 50-tal skyttar från början var hon kvar bland de tio bästa när hon flyttades över till Svenska damgruppen i sportskytte med Matti Kirilov som tränare.

2001 hade hon ett bra år med SM-guld i Östersund i banskjutning. Lagguld tog hon tillsammans med Gurli Hentze. Åtta år tidigare tog Britta silver i Boden.

I sportskytte tog hon i somras två individuella brons i sport- och standardpistol. Ännu bättre gick det i veteran-SM där Britta Andersson tog trippel i guld, sport-, standard- och luftpistol.

Bertil Åkesson FOTBOLL. I måndags friskskrevs Barcelonabacken Patrik Andersson av läkarna efter skadan, det trasiga senfästet i höften.

Och till helgen räknar Andersson med att kunna träna fotboll för fullt igen.

– Det känns jättebra just nu. Mentalt är det bra att veta att senan håller för belastning, det visade undersökningen. Lårmuskeln jobbar som den ska. Nu gäller det att få senan tillräckligt elastisk igen. Det är mycket jobb än, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Han vet inte när han ska kunna spela igen. (TT) FOTBOLL. Örgryte har gjort klart med en ny brasiliansk fotbollsspelare.

– Han heter Bosco och är mittfältare, säger sportchefen Stefan Allbäck till Göteborgs-Postens hemsida.

Ricardo Sales Alves dos Santos med artistnamn Bosco kommer från Athletico Mineiro, alltså samma klubb som Afonso och Paulhinho Guará.

Tränaren Erik Hamrén, som befinner sig i Brasilien, tränade Bosco på måndagen och blev imponerad.

– Han är en tvåfotad mittfältare som kan spela både centralt och på kanterna, säger Stefan Allbäck.

Men Öis sportchef förnekar att det är som ersättare för lagkaptenen Magnus Källander.

– Nej, han skulle kommit ändå. För Öis del hoppas vi fortfarande att Magnus blir kvar. Däremot för hans egen del vore det naturligtvis kul om affären med Saloniki går i lås. (TT) FOTBOLL. Det norska fotbollsproffset i Leeds, Eirik Bakke, blev natten till tisdagen gripen av polis för att ha kört bil onykter.

25-åringen var kvar i häktet i Chapeltown på tisdagseftermiddagen.

Klubben vill inte kommentera händelsen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.