Kort om sport

Sport • Publicerad 14 januari 2003

FOTBOLL. Engelske landslagsforwarden Robbie Fowler kan sikta in sig på en ny klubbadress. I går kom hans nuvarande fotbollsklubb Leeds överens med Manchester City om en lämplig övergångssumma.

Priset för 27-åringen tros ligga på omkring 100 miljoner kronor. Så stor var summan som Leeds betalade för Fowler i transfern från Liverpool i november 2001.

Anledningen till att Fowler trots allt säljs förmodas vara att klubben behöver pengar för att finansiera andra spelarköp. (TT) FOTBOLL. Kenneth Storvik tackar nej till Djurgården.

– Det är av familjära orsaker. Mer vill jag inte säga. Jag är förstås jättebesviken. Jag har haft en jättefin dialog med Djurgården och såg verkligen fram emot att spela med klubben, säger Storvik till hemsidan Fotbolldirekt.com.

Nobben från norrmannen är ett bakslag för Djurgården som såg ex-helsingborgaren som en ersättare för Stefan Rehn.

– Trist, nu får vi ut och titta på marknaden, säger Djurgårdens tränare Sören Åkeby till Fotbolldirekt.com. (TT) FOTBOLL. Pusselspelet mellan Malmö FF och IFK Norrköping har fått sin lösning.

Sista brickan blev ytterbacken Mikael Roth, 26, som i går skrev på för Norrköping i superettan.

Sedan tidigare hade också Malmöbacken Gudmundur Mete tackat ja till IFK, medan MFF i sin tur försäkrat sig om att vänsteryttern Kristian Bergström skulle gå motsatt väg.

Det som har försvårat – och förhalat – ytterligare affärer mellan klubbarna var MFF:s intresse för Norrköpings spelfördelare Tomas Olsson.

När Mikael Roth på måndagen offentliggjordes som IFK Norrköpings senaste nyförvärv konstaterade klubbarna i ett gemensamt uttalande att övergångarna för samtliga fyra spelare var lösta.(TT) FOTBOLL. Proffsdrömmen sprack. Fotbollsspelaren Sebastian Henriksson fick åka hem från Italien utan ett kontrakt med Piacenza.

– De tackade nej. Nu får jag hitta en annan lösning, säger Henriksson till hemsidan Fotbolldirekt.com.

Den 28-årige Degerforssonen hoppas nu hitta någon annan klubb utanför Sverige.

– Jag vet att det finns fler utländska klubbar som kan vara aktuella. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.