kort om sport

Sport • Publicerad 29 juli 2002

RIDSPORT. Sandra Liljegren, Broby, elva år, är en duktig tjej i ridsport, hoppning. Sandra som tävlar för Östra Göinge RF var endast nio hundradelar från att kvala in till ponny-SM i hoppning. Det var vid nationella tävlingar av Färs RF som Sandra hade sin stora framgång.

Först vann hon med sin C-ponny Cola i lätt A en tidshoppning, där nedslag bestraffades med tidstillägg. Sandra red felfritt och vann med en halv sekund före tvåan.

I klassen efter, medelsvår B-hoppning, med omhoppning för felfria ekipage, kom nästa framgång. Något snabbare här, nio hundradelar och en plats i ponny-SM hade varit klar. Nu blev hon tvåa med sin nya B-ponny Starfighter efter Sofia Nilsson. FOTBOLL. Wä 14-årslag har varit iväg på turnering i Danmark.

För andra året i rad åkte grabbarna iväg till ”Denmark Soccer Festival” i Ishöj utanför Köpenhamn – en cup med över 3000 deltagande ungdomar från bland annat länder som Italien, Polen, Tjeckien, Brasilien, Danmark och Sverige.

Wä-grabbarna obesegrade igenom gruppspelet med fem vinster och med målskillnaden på 19-4.

I finalspelet förlorade Wä knappt mot de blivande slutsegrarna, det tjeckiska distriktslaget FK Teplice.

Matchen om tredjepris mot IFK Simrishamn blev en blåsig kamp, som Wä IF gick segrande ur med 2-1. CYKEL. Det var under tävlingen i Västervik som Tim Wennberg tävlandes för Kristianstad CK i klass P13-14 vann.

Tävlingen är ett GP-lopp där varvet mäter 2,5 kilometer med 20 kurvor samt en kraftig backe på varje varv. Detta skulle köras fem varv av denna klass.

Efter två varv bröt sig tre cyklister loss, i denna utbrytning var Tim en av cyklisterna. Ytbrytning höll till mål och genom en spurtuppgörelse vann Tim före Edvin Wilson Tranemo samt Tobias Larsson Ystad.

Även Niklas Grybäck från Kristianstad CK som tävlar i klass P15-16 ställde upp, men tvingades bryta.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.