KORT OM SPORT

Sport • Publicerad 26 juli 2002

GOLF. Okände tysken Tobias Dier, 25, skrev in sig bland de stora – bland dem svensken Johan Ryström – när han som nionde golfare genom tiderna på Europatouren gick en 60-runda vid första dagen av Dutch Open. Han kunde till och med ha blivit den förste med en 59-runda, men hans niometersputt på 18:e hålet missade knappt.

Dier var förstås i sjunde himlen efteråt:

– Jag har fortfarande inte kommit ned på jorden. Det var nära att jag gjort 59, men jag missade putten på sista hålet.

Dier förbättrade banrekordet på Hilversum-banan med tre slag och tog en femslagsledning i tävlingen. Den okände tysken har inte gjort något väsen av sig på Europatouren. Han ligger på 182:a plats på penninglistan i år och måste spela upp sig avsevärt för att få behålla tourkortet.

De åtta som tidigare klarat att gå en 60-rond på Europatouren är Baldovino Dassu (1971), David Llewellyn (1988), Ian Woosnam (1990), Jamie Spence (1992), Johan Ryström (1992), Paul Curry (1992), Darren Clarke (1992 och 99) och Bernhard Langer (1997). Christopher Hanell gick första ronden på 66 slag och är bäste svensk på sjätte plats. CYKEL. Tidigare dopningsavstängde italienaren Dario Frigo tog hem torsdagens sista bergsetapp i årets Tour de France. Frigo vann efter en spurtstrid och tog den första italienska etappsegern i cykelklassikern på två år.

Italienaren vann två stora tävlingar i fjol och bar den rosa ledartröjan i Giro d"Italia när han åkte fast med dopningspreparat efter en polisräd på ett hotell. Dario Frigo var ett av flera stora namn som åkte fast i polisräden och han stängdes av i sex månader.

Totalledande amerikanen Lance Armstrong hade bra koll på sina närmaste konkurrenter och gick i mål samtidigt med dem i klungan som var 4.36 bakom Frigo. Den trefaldige vinnaren av Tour de France leder fortfarande med 5.06 före spanjoren Joseba Beloki och med tre etapper kvar ser hans fjärde raka seger ut att bli en ren formalitet. FOTBOLL. Djurgårdens anfallare Johan Wallinder återvänder till Örebro SK och Eyravallen. Enligt Radio Stockholm lånas den 26-årige fotbollsspelare ut till sin tidigare klubb Örebro under resten av säsongen.

Djurgårdens klubbdirektör Bo Andersson säger till Radio Stockholm att Wallinder väntas bli spelklar för den allsvenska seriekonkurrenten i nästa vecka.

Wallinder kom till Djurgården ifjol, men har haft svårt att ta en ordinarie plats i laget. FOTBOLL. Den karismatiske fotbollsspelaren Paul Gascoigne har anlänt i Washington för att träna med DC United, laget i den amerikanska fotbollsligan (MLS). Att den 35-årige Gascoigne under sin karriär blandat lysande spel med ett brokigt privatliv, är inget som bekymrar klubbledningen.

– När en talang av Gascoignes kaliber blir tillgänglig, måste man begrunda möjligheterna att värva honom, säger klubbens tränare Roy Hudson, som liksom ”Gazza” kommer från engelska Newcastle.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.