Kort om sport

Sport • Publicerad 28 maj 2002

FOTBOLL. På tisdagen hoppas Örgryte ha tur med lotten.

I samband med finalen mellan Frankrike–Tjeckien i U21-VM i fotboll i Schweiz kommer Europeiska fotbollsförbundet att lotta fram två klubbar som får chansen att kvala till Uefacupen. Sverige ligger nämligen på andra plats i Uefas Fair Play-ranking och är en av 17 länder som deltar i lottdragningen.

Örgryte ligger på tredje plats i den svenska Fair Play-ligan bakom Hammarby och IFK Göteborg.

Eftersom de båda klubbarna redan är kvalificerade för Champions League respektive Uefacupen går platsen till Öis.

Norge toppar Fair Play-rankingen och fick därmed en friplats till kvalet till Uefacupen som gick till Brann.TT SIMNING. KSLS-simmaren Niclas Gustavsson gjorde bra ifrån när GP-tävlingarna i Burlöv avgjordes.

Han slutade trea på 50 meter ryggsim på tiden 28.18 sekunder. Det var personbästa för hans del.

– Att han skulle slå personbästa var väntat, han har inte simnmat långbana på länge. Men att bli trea var överraskande, säger hans tränare Nisse Hjertstrand.

Det var Niclas första medalj på en GP-tävling och framgången innebär att han blir att räkna med när SM avgörs under första veckan av juli i Landskrona.

Fredrik Björnsson FRIIDROTT. Höjdhopparen Staffan Strand klarade 2,30 vid tävlingar i amerikanska Eugene, Oregon, på söndagen.

Resultatet var ett skönt besked förStaffan Strand, som har haft stora problem med tekniken i inledningen av säsongen.

”Ansatsen stämmer inte till 100 procent vilket gör att jag inte får till stegrytmen på de sista två stegen och upphoppet blir då på fel plats. Detta till trots hoppade jag skyhögt över både 2,20 och 2,25 utan några som helst bekymmer”, säger Strand i ett pressmeddelande.

Amerikanen Charles Clinger vann tävlingen på sitt personbästa 2,35 medan svensken kom på andra plats.

”Jag har svårt att vara missnöjd med 2,30 med tanke på hur usel hoppningen har varit på sistone”, säger Strand.TT FOTBOLL. Den svenske fotbollsspelaren Marcus Andreasson är på väg från norska Bryne till CSKA Sofia i Bulgarien. Det skriver den norska nyhetsbyrån NTB, som citerar Stavanger Aftenblad.

Andreasson, 23, köptes från engelska Bristol Rovers till Bryne i vintras.

CSKA Sofia kom i år på fjärde plats i den bulgariska ligan.TT CYKEL. Cyklisterna i Giro d"Italia har kommit överens med arrangören om att kliva av tävlingen så snart de åker fast för dopning.

Varken Gilberto Simoni eller Stefano Garzelli drog sig ur tävlingen när de åkte fast för dopning utan fortsatte ända till dess att deras B-prov analyserats. Först då kunde arrangören stänga av dem från loppet.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.