kort om sport

Sport • Publicerad 27 november 2001

FRIIDROTT. Det internationella friidrottsförbundet (IAAF) bestämde på måndagen att utöka ansökningsperioden för friidrotts-VM 2005, sedan det brittiska parlamentet beslutat att överge planerna på att bygga ett nytt stadium i nordöstra London.

Därmed tas evenemanget ifrån dem, och nu är det öppet för alla 110 nationsförbund att ge sig in i kampen.

–Kampanjtiden kommer att öppnas igen om två dagar och beslutet kommer att tas nästa år, sa IAAF:s generalsekreterare Istvan Gyulai.TT FOTBOLL. Rumäniens förbundskapten, den förre storspelare Gheorghe Hagi, lämnade på måndagen sin tjänst efter att ha misslyckats att föra sitt land till VM.

–Jag bestämde mig i dag. Jag har talat med Mircea Sandu (förbundsordföranden) och meddelat mitt beslut, sa Hagi till den rumänska riksradion.

Hagi, som tog jobbet i juni, berättade inte vad han tänker göra i framtiden, men han lär stanna inom sporten.

–Mitt sätt att leva valde jag för 26 år sedan. Jag valde fotbollen.TT ISHOCKEY. Leksands förre A-lagstränare Christer Abrahamsson har fått ett nytt uppdrag.

”Abris” tar över det tyska jumbolaget Hannover Scorpions efter tjecken Peter Ihnacak, som fick sparken i fredags.

–Han tackade ja och flög i väg halv nio på kvällen. Han ska stanna säsongen ut, säger hustrun Kia till Expressen.

TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.