kort om sport

Sport • Publicerad 12 november 2001

BROTTNING. Marsvinsholm blev bästa klubb med 25 poäng, två mer än Starke från Trelleborg, när Herman Tufvesson Cup i brottning avgjordes på lördagen. Det var 130 pojkar och knattar som gjorde upp placeringarna i Bjärnums idrottshall. Antalet deltagare ligger rätt konstant.

Mikael Borg från hemmaklubben Trim erhöll pris som tävlingens bäste knattebrottare och vann 35 kg klassen. Bäst pojkbrottare utsågs Alexander Jönsson från Starke till som tog hem 53 kg klassen.

Förutom Mikael Borg, var det Sebastian Kallmér, Hästveda, Sebastian Andersson, Viking, David Svensson, Trim, samt André Jönsson och Philip Ronkainen som blev klassegrare från de nordostskånska klubbarna. SIMNING. Om tre veckor avgörs junior-SM i simning i Umeå. Kristianstad SLS åker upp med en trupp på nio simmare. Simmare som är i bra form, åtminstone av resultaten i DM att döma. KSLS-simmarna tog totalt 15 medaljer: tre guld, sex silver och sex brons. Totalt räckte det till en tredjeplats i klubbtävlingen. Malmö SS vann före Lödde.

– I stort sett samtliga simmare noterade bättre tider jämfört med för ett år sen, så jag tycker det ser mycket bra ut inför JSM, säger tränaren Nisse Hjertstrand.

Cecilia Blom vann 100 och 200 meter fritt, och blev dessutom tvåa på 50 och 100 meter rygg samt 100 meter medley.

– Cecilia har tränat bra och jag räknar henne som ett stort medaljhopp på JSM, säger Nisse.

Malin Svensson är en tjej som kan överraska. På DM blev hon tvåa på 50 meter bröstsim och trea på 100 och 200 meter bröst. Tobias Gustavsson blev tvåa på 100 meter rygg och Nelly Nilsson trea på 400 meter fritt. Tian Ren, som tillhör de bästa i landet i sin åldersklass, skadade foten och simmade bara sporadiskt.

– Men han åker till JSM och då blir han farlig, tippar Hjertstrand.Patric Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.