Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 14 juni 2001

Bra start av Sörenstam i Frankrike

GOLF. De två bästa svenskorna i damgolfens främsta tävling US Open, Sophie Gustafsson och Annika Sörenstam, är tillsammans med Maria Hjorth bästa svenskor efter första ronden av den näst största tävlingen, Evian Masters i Frankrike.

Annons

De delar fjärdeplatsen efter 69-ronder. Amerikanskan Beth Daniel leder med 67 slag.

US Open är den största damtävlingen både prestigemässigt och penningmässigt. Prissumman i årets tävling i Southern Pines, North Carolina, för två veckor sedan, var motsvarande cirka 29 miljoner kronor. Evian Masters, som ingår både på Europatouren och USA-touren men som inte är någon major, har den näst högsta prissumman – cirka 22 miljoner kronor.TT

Ottey avstår från VM

FRIIDROTT. Jamaicanska sprintstjärnan Merlene Ottey kommer inte att ställa upp vid friidrotts-VM i Edmonton i augusti. Anledningen?

Missnöje över hur hon har behandlats av sina jamaicanska lagkamrater i samband med OS i Sydney i höstas.

Den gången fick Ottey platsen på 100 m i stället för nationella mästarinnan Peta-Gaye Dowdie, vilket vållade protester i landslaget.

– Att få protester från laget gör henne inte särskilt motiverad, säger Otteys manager Daniel Zimmerman.

Ottey missar därmed sitt andra raka VM. Sevilla för två år sedan tvingades hon avstå på grund av den dopningsavstängning som senare hävdes.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons