Annons

kort om sport

Sport • Publicerad 9 mars 2001

Jubileum för Bjärnumsträffen

BORDTENNIS. Bjärnumsträffen, nordöstra Skånes enda större pingistävling, jubilerar på lördag och söndag. Det blir nämligen den 25:e Bjärnumsträffen som då kommer att genomföras.

Annons

–Vi har fullt båda dagarna och har tvingats tacka nej till de sist anmälda. Arkelstorp finns därför inte alls med och Vinslöv kom bara med på söndagen. Däremot har vi för första gången utändskt inslag. Två klubbar från Bornholm, Hasle IF och Bornholms BTK, anmälde sig tidigt och kommer med stora trupper.

Totalt är 25 klubbar anmälda. Flest starter har Verum med 59, sen följer Ajax med 51, KFUM och Hasle IF med 43.

Bertil Åkesson

Första elittävlingen för året

ORIENTERING. Johan Modig, Pan-Kristianstad, Håkan Pettersson, Nybro,

Rikard Gunnarsson, Karlskrona, och Per Öberg, Nyköping, blir en stark kvartett, när det är dags för det nya årets allra första svenska elittävling i orientering. Frosta OK arrangerar nära en mil norr om Hörby, söndagen den 18 mars.

Bland dessa finns det en hel del medaljer från Junior-VM, även guld.

Herrklassen är hyfsad tävlingsmässigt. Övriga elitklasser har mycket små startfält, med mindre namnkunniga löpare anmälda.Herrelitens bana är 12,3 km, damelitens mäter 8,1 km.

Det står helt klart, att de flesta ur eliten väntar ytterligare en tid med vårdebuten.Den svenska årsupptakten, i Skåne, förmår inte locka eller dra.

Spel på hamstrar blir räddningen

Annons

SPEL. Med fler och fler galopptävlingar inställda blir hamstrar räddningen för spelsugna britter.

Mul- och klövsjukan har slagit hårt mot galoppsporten och sent på onsdagskvällen togs beslut om att den stora galoppfestivalen i Cheltenham nästa vecka kommer att skjutas upp.

Räddningen för spelsugna britter finns dock. I stället för galopp har hamstertävlingar blivit en stor succé i norra London. Spelarna har tänt på idén och lägger sina pengar på hamsterloppen.

Sedan i måndags och fram till på torsdagen har kvalificeringslopp körts och på fredagen blir det stor final. Hamstrarna puttar en modellbil framför sig på en plywoodskiva och först i mål efter fem meter vinner.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons