Kort om sport

Sport • Publicerad 3 februari 2001

Varnad när telefonen ringde

BADMINTON. Engelske badmintonstjärnan Colin Haughton går garanterat inte att nå under matcher framöver. Engelsmannen blev det första offret för sportens tuffare regler – ringer det så varnar vi – när han fick gult kort mitt under en match i det engelska mästerskapet.

Haughton låg under med 6–7 i första gamet när mobiltelefonen i hans väska började ringa.

–Jag har ingen aning om vem det var. Jag kom inte ens ihåg att jag hade telefonen i väskan, sade Haughton.

Trots det gula kortet blev påringningen ändå signalen till skärpning. Haughton vände och vann matchen mot Chris Dakin. TT

Robert Karlsson trea i Australien

GOLF. Robert Karlsson spelade en i princip felfri rond andra dagen av Europatourtävlingen i Perth, Australien.

Med 66 slag åkte den svenske golfaren hiss upp genom resultatlistan.

Med 138 slag sammanlagt, sex under par, delar Karlsson tredjeplatsen tillsammans med dansken Thomas Björn. De är ett slag efter ledarduon – australiern Nick O´Hearn och dansken Steen Tinning.TT

Diskad på grund av krokodil-regel

GOLF. Sydafrikanske golfaren Graeme Francis klev ned i en grop befolkad av krokodiler under en turnering i Sydafrika på fredagen.

Det skulle han inte gjort, inte på grund av krokodilerna utan för de lokala reglerna. De säger nämligen att det är förbjudet att slå bollen från den typen av hål.

Graeme Francis fick därför snällt lämna turneringen efter att ha diskvalificerats.TT

Wenger slipper sitta på läktaren

FOTBOLL. Arsenals franske manager Arséne Wenger slipper följa sitt lag från läktaren i tolv matcher framöver. På fredagen friades han från anklagelsen att ha uppträtt hotfullt mot en fjärdedomare efter ligapremiären mot Sunderland i augusti.

Wenger hade överklagat domen.

Han fälldes dock av det engelska fotbollförbundet för dåligt uppträdande och får böta drygt 140 000 kronor plus betala förbundets kostnader för hans överklagan.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.