Annons

kort om sport

Sport • Publicerad 15 januari 2001

KFF föll i finalen av DM

FOTBOLL. Kristianstads FF åkte till DM för 17-åringar i Staffanstorp med förhoppning om att vinna sin grupp.

Annons

Men det gick bättre än så – laget fick stryk i finalen mot Trelleborgs FF med 3–4.

–Starkt av killarna. Vi hade bara 15- och 16-åringar, ingen 17-åring, och så fick vi stryk med uddamålet mot TFF:s 17-årslag, säger lagets tränare Tommy Björck.

Men det kunde varit seger, med en och en halv minut kvar av matchen ledde KFF med 3–2, men orkade inte riktigt stå emot.

–Jag är mer än nöjd. Tanken att åka till DM för 17-åringar var att killarna ska få bort respekten för ett år äldre motståndare med tanke på att vi till hösten ska kvala till juniorallsvenskan.

Trots finalförlusten är KFF ändå ett vinnande lag – båda finallagen får nämligen representera Skåne i SM i Falun.

KFF:s marsch mot finalen: gruppen: Kirseberg 7–4, Sjöbo 3–1, kvartsfinal: Lunds BK 2–0, semifinal: Olympic 3–0.

Fredrik Björnsson

KIK tvåa och trea i sin egna cup

ISHOCKEY. Nyligen hölls U10-cup i Ishallen och KIK:s båda lag stod för bedriften att placera sig på tvåa respektive trea efter Malmö IF.

Seriespelet avslutades med att KIK besegrade Malmö IF med 3-2 i en mycket tät match där MIF inte tilläts att dominera med sitt eget spel.

Annons

Finalen som spelades mellan seriens etta och tvåa, återigen MIF och KIK, blev en upprepning av föregående match men med ombytta roller och MIF gick segrande ur matchen om första pris.

Tio medaljer för KSLS på DM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons