KORT OM SPORT

Sport • Publicerad 17 augusti 2004

Skepparslöv klart för division I

GOLF. Kristianstad Golfklubb gick upp i elitserien.

Skepparslövs Golfklubb ville inte vara sämre. Klubben slutade på andra plats i division II och spelar därmed i division I nästa år.

Det blev en rafflande sista omgång. Ljunghusen vann serien, men om andraplatsen var det stenhårt. Bokskogen, som förstärkt laget med Europatourspelarna Peter Hansson och Martin Erlandsson, var favorit till att knipa andraplatsen men Skepparslöv ville annat.

Inför de avslutande singelmatcherna var Skepparslöv fyra slag bakom Bokskogen men när det var dags att summera hade Skepparslöv fyra slag till godo på Bokskogen. Därmed spelar klubben i division I nästa år.

I laget ingick: Patrik Nilsson, Björn Söderqvist, Marcus Johansson, Andreas Pålsson samt Markus Norrman.

Patric Nilsson

Tiger Woods 24:a – leder ändå PGA

GOLF. Golfstjärnan Tiger Woods nådde inte högre upp än till 24:e-platsen i resultatlistorna när PGA-omgången i Kohler, Wisconsin, avgjordes på söndagen. Men trots resultatet behåller han ändå den totala ledningen.

Omgångens segrare Vijay Singh gick runt på 280 slag (67–68–69–76), lika mycket som tvåorna Chris DiMarco (68–70–71–71) och Justin Leonard (66–69–70–75). Singh segrade till sist i särspel.

Svensken Fredrik Jacobson klättrade till 17:e-platsen med 285 slag (72–70–70–73). (TT)

Ivan Hlinka avled i bilolycka

ISHOCKEY. Ivan Hlinka, en av hockeyns största genom tiderna, är död.

Hlinka, 54 – som efter VM i våras än en gång valdes till tjeckisk förbundskapten – avled efter att ha varit inblandad i en bilolycka på måndagen.

– Hlinka dog på sjukhuset på grund av de allvarliga skador han ådrog sig, berättade tjeckiska förbundets General Manager Zbynek Kusy för nyhetsbyrån AFP.

Enligt tjeckiska nyhetsbyrån CTK krockade Hlinka med en annan bil.

Han var på väg från kurorten Karlovy Vary efter att ha fått bekräftat att storstjärnan Jaromir Jagr skulle ställa upp i den kommande hockeyfesten, World Cup, som inleds i slutet av augusti. (TT)

Palmgren förbundskapten i Afrika

FOTBOLL. Fotbollstränaren Roger Palmgren är förbundskapten igen.

I Afrika som vanligt.

Men den här gången i det av inbördeskrig svårt härjade Rwanda.

Palmgren, som tidigare haft ansvaret för Kongo och Sierra Leone, har redan debuterat. Rwanda besegrade Uganda med 2–1 i lördags, och målgöraren Olivier Karekezi sade till BBC:

– Vi är mycket glada över att vi har en ny coach och hoppas på att kunna gå vidare och göra än bättre ifrån oss.

Palmgren har efterträtt serben Ratomir Dujkovic som faktiskt ledde Rwanda till Afrikanska mästerskapen 2004, första gången Rwanda lyckats med den bedriften. Men Dujkovic fick hård kritik efter VM-kvalförlusten (0–2) hemma mot Zimbabwe, och då kallades Palmgren in.

Svenskens stora uppgift blir att ta Rwanda till Afrikanska mästerskapen även 2006.

– Jag är säker på att vi kan klara det, Rwanda har spelarmaterialet för det. Men VM-kvalet...där måste vi vänta och se hur matcherna går, förklarade Palmgren för BBC. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.