Annons

kort om ung sport

Sport • Publicerad 19 juni 2001

$SUBT_ON$Två SM-guld för Kimona i GF Balans

$SUBT_OFF$nRYTMISK GYMNASTIK. Kimona Martinsson, talangfull gymnast i GF Balans i Vinslöv, har under Malmöspelen i gymnastik varit inlånad av Nevis RG i Staffanstorp, när denna klubb tävlade i SM-trupper för juniorer. Kimona och hennes kamrater i truppen skötte sig så bra att man hemförde två SM-guld i trupper om fem deltagare i varje.

Annons

Det började med mångkamp i trupp där Staffanstorp segrade. Dagen efter var det så kallad grenfinal i trupp och här placerades Staffanstorp först på silverplats. Domarna kontrollräknade poängen och fann då att Staffanstorp och Kimona tagit sitt andra SM-guld och petade ner Örnsköldsvik till andra plats.

Detta var unga Kimonas första SM-guld. När man tävlar i trupp gäller det givetvis att vara så samspelta som möjligt och göra alla rörelser lika, kanske inte helt lätt alla gånger med repen.

Den duktiga truppen med Kimona i laget har tidigare också tävlat i Danmark och vunnit. Nästa stora uppgift blir individuellt SM i RG till hösten för Kimona. I fjol kom hon femma på U-SM, nu gäller det junior-SM.

Innan dess hoppas mamman och ledaren Carina Holmqvist att det löser sig med en resa till Ukraina. I så fall för två gymnaster i GF Balans, Kimona samt Emelie Nilsson.

Bertil Åkesson

$SUBT_ON$KFUM Kristianstad imponerade

$SUBT_OFF$nFRIIDROTT. I helgen avgjordes SAI-spelen i Staffanstorp. KFUM deltog med en förhållandevis liten trupp, men det blev bra resultat.

Först ut var Johanna Nilsson som hoppade höjd i 11-årsklassen. Det blev en spännande uppgörelse där Johanna till sist drog det längsta strået. Johanna vann på fina 1,36 som dessutom ett nytt personligt rekord. KFUM-tjejerna ställde även upp med ett stafettlag i 12-årsklassen. Laget, som bestod av Sara Edwardsson, Emma Nilsson, Erika Jansåker, Heidi Svensson och Johanna Nilsson, gjorde en fin insats och sprang i mål som tvåa. Det visade sig dock att det vinnande laget hade växlat över och KFUM tog därmed hem segern. Tobias Olsson klarade guldet i kula för pojkar 16 år.

Johanna Nilsson lyckades även på 60 meter. Trots en dålig start sprang hon i mål som tvåa på tiden 8,78.

I 16-årsklassen gjorde Tobias en utmärkt längdhoppstävling där han länga låg på andra plats. I näst sista omgången klämde han i med personliga rekordet 5,60 och vann därmed tävlingen med två centimeter. Philip Hagelin slutade trea på 100 meter.

Annons

$SUBT_ON$KFF föll i finalen i Skånetrafiken Cup

$SUBT_OFF$nFOTBOLL. Ekets 12 års lag svarade för den stora sensationen när andra omgången av Skånetrafiken cup, en ungdomstävling i fotboll, avgjordes i Hässleholm under helgen.

Laget vann gruppen efter att ha besegrat Helsingborgs IF:s första lag med 3–2 och sedan KFF i finalen med hela 6–1.

Annars var det Kristiantadslaget som tillhörde favoriterna i gruppen efter storsegrar fram till finalen. Bland annat 5–0 mot KIS och 8–3 över Eslövs BK.

Men i finalen mot turneringens stora överraskning Eket räckte laget inte till.

Nu var det spel för de allra yngsta, det vill säga från 9 år och upp till 12 år för pojkar. Ytterligare en grupp (14 år) för flickor, där 130 lag hade anmält sig till spel vilket avgjordes för sjumannalag.

Nioåringarna som samlat 42 lag fick mest spela för äran då inga serier upprättades.

Var det Eket som överraskade på pojksidan kan man nämna Vankiva på flicksidan. Laget vann lite överrakande 14-års gruppen efter finalseger mot Viby med 3–1. Ifö/Bromölla vann yngsta gruppen där det blev hela 8–0 mot Röke i finalen, medan Eskilsminne visade sig säkrast i mellangruppen (F12).

I yngsta pojkgruppen var det Hässleholmsderby där IFK vann med 2–0 mot HIF, medan Husie tog hem segern i P11.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons