Kristianstad Handbolls F96:or vann silver

Ett givet guld blev till silver. Kristianstad Handbolls F96:or var ändå nöjda med sin prestation på Åhus Beachhandboll
Sport • Publicerad 15 juli 2008

- Vi hade väl egentligen inte vågat tro att det skulle räcka till final. Det här visar att tjejernas sommarträning har gett resultat, säger tränaren Sofia Ravhed.

Kristianstad Handbolls 96-tjejer har en strålande säsong bakom sig med en seger på Cabby Cup, en andraplats på Lågan Cup, samt en serieseger som innebar avancemang till Skåne A-serien. Kronan på verket hade varit ett guld på Åhus Beachhandboll Festival. Och det var ju så nära. I finalen mot Lugi ledde man med 8-6 då det återstod ett par minuter av matchen. Då fick laget en tjej utvisad och plötsligt kom man ur rytm. Lugi vände och vann med 10-8.

- Tjejerna har aldrig varit i en final på Åhus Beachhandboll så det är klart att det var speciellt för dem, säger Ravhed, som själv kommer att spela i juniorklassen och division I-IV-klassen senare i veckan.

Kristianstad Handboll har totalt elva lag med på festivalen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.