Kristianstad Predators ska ta över Sverige

Sveriges största förening siktar på att också bli den bästa. Kristianstad Predators håller på att bli en maktfaktor även i den lokala idrotten.
Sport • Publicerad 4 februari 2013

– Vi har egentligen haft tio bra år, säger Karsten Strömberg, vice ordförande i Predators, som blev Årets ungdomsförening.

Klubben har 300 medlemmar, varav en tredjedel är cheerleaders. I den amerikanska fotbollen handlar mycket om en ”happening” och klubben lånar ju bland annat ut cheerleaders till IFK Kristianstads hemmamatcher.

2012 var året då Predators vann division I på seniorsidan, tog SM-guld med U17-laget, SM-silver med U15-laget och kom till semifinal med U19-laget.

Ungdomarna älskar Predators och Predators älskar ungdomarna.

– Coachingen är 50 procent i amerikansk fotboll och vi har väldigt välutbildade coacher. Men så är det också en sport för alla. Där alla känner sig behövda och alla är lika värdefulla, säger Strömberg, som nästa år hoppas på publiksuccé i superserien.

– Nu är det klart att vi spelar våra matcher inne på A-planen på Idrottsplatsen. Vi hoppas på över 1 000 åskådare i snitt, vi hade ju 800-900 i kvalet.

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.