Kristianstads CK tog SM-brons i lagtempo

CYKEL Det blev några medaljer för de lokala cyklisterna när lagtempot i kortbane-SM kördes i värmländska Sunne i går. Det blev en bronsmedalj för Kristianstads CK på damsidan. Charlotta Bengtsson, Marianne Larsson och Katarina Rohlin trampade runt de 30 kilometerna så bra att de kunde bli trea.
Sport • Publicerad 4 juli 2002

De var dock aldrig riktigt i närkontakt med segrande Malmö-Staffanstorp eller tvåan Fredrikshof.

– Jätteroligt. De gjorde det verkligen bra, säger lagledaren Lars-Rune Bengtsson som var på plats. Osbysonen Alexander Gustafsson blev också medaljör.

Han kör numera för Åstorps CK, och för andra året i följd fick han kliva upp på prispallen.

– Vi kalkylerade med att de båda Crescentlagen skulle bli svårslagna. Vår målsättning var att ta brons och det lyckades vi med, sa Alexander efter loppet. Degeberga CK kom till start med vissa medaljambitioner. Mattias Carlsson, Fredrik Lindberg och Håkan Nilsson såg starka ut på papperet, men verkligheten blev en annan.

Laget kom snett in i loppet och bröt efter 25 kilometer.

Herrjuniorerna körde 50 kilometer, och när Kristianstads CK tvingades ställa upp med endast två åkare blev det förstås en för svår uppgift.

Patrik Ellung och Martin Wozniak rullade in över tolv minuer efter vinnande Ulricehamns CK.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.