Kristianstadskillar med i Skånes segrande lag

Kristianstads bidrag till Skånelaget spelade en viktig roll när Skåne försvarade sin titel som svenska distriktsmästare. I finalen besegrade de skånska pojkarna Göteborg med hela 24–14.
Sport • Publicerad 21 januari 2003

– Alla tre killarna från Kristianstads kommun har varit mycket duktiga, berömmer ledaren Sten Ravhed. De tre från Kristianstad är målvakten Henrik Åkesson och niometersspelaren Andreas Mårtensson från IFK Kristianstad samt Ola Månsson från Tollarps IF. De tre nyblivna svenska distriktsmästarna kan åka hem, nöjda med sin insats. – Andreas har varit riktigt bra under hela turneringen, säger Ravhed. – Ola fick nya uppgifter under helgen. Han brukar spela på kanten men har fått spela på nio meter under helgen och klarade det bra. Henrik hade sin stora stund i semifinalen och ”derbyt” mot Småland. Matchen var jämn och oviss in i det sista. Skåne var i ledningen med 20–19, tiden höll på väg att ticka ut. Det sista som hände före full tid var att Småland fick sjumeterskast. De flesta hade haft nerverna utanpå matchtröjan men Henrik Åkesson höll huvudet kallt, räddade skottet och såg till att Skåne gick till final utan en nervös förlängning. Finalen mot Göteborg blev alltså inte alls lika pirrig för skåningarna däremot var också kvartsfinalen, mot Örebro, en ”nagelbitare”. När Kristianstadsbladet träffade de lokala spelarna i Skånelaget inför Sverigecupen trodde killarna att Örebro skulle bli vassa. Det blev mycket riktigt en jämn uppgörelse men Skåne lyckades till slut vinna med 21-20. Innan dess hade Skåne varit helt överlägset i gruppspelet. Värmland besegrades med 28–14, Norr/Västerbotten med 30–13 och Västmanland med 26–14 i Skånes favör. Mikael Hallqvist

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.