Annons

Kritik mot AIK i transferutredning

Fotboll • Publicerad 26 januari 2021
AIK får intern kritik för sitt transferarbete. Arkivbild.
AIK får intern kritik för sitt transferarbete. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

AIK har brustit i sitt arbete vid övergångar och kontraktsskrivningar. Det visar en intern utredning, som den fotbollsallsvenska klubben presenterar på tisdagen.

"Advokatfirman Delphi har inte funnit stöd för att det skulle finnas ett mönster i AIK Fotbolls agerande i samband med spelartransfers med innebörd att AIK skulle ha försökt att dölja vilka agenter som varit inblandade i aktuella spelartransfers eller de ersättningar dessa agenter har erhållit. Samtidigt är det tydligt att det har funnits brister i samband med vissa särskilda spelartransfers", skriver advokatfirman som utfört granskningen i sin rapport.

Annons

AIK:s ordförande Robert Falck välkomnar resultatet av rapporten.

"Jag tycker det är en gedigen utredning som visar på att det har funnits brister i våra processer och dokumentation kring transfers. Samtidigt är det viktigt att poängtera att det inte finns något som tyder på brottslig verksamhet eller att någon agerat för att skada klubben", säger han till klubbens webbplats.

Den interna utredningen genomfördes efter att Nabil Baohuis övergång till saudiska Al-Ahli 2015 väckt stor uppmärksamhet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons