Annons

Kulti missar matchen mot Ryssland

TENNIS Svenske dubbelspecialisten Nicklas Kulti tvingas tacka nej till helgens Davis Cup-match mot Ryssland på grund av en bristning i en fotsena.
Sport • Publicerad 3 april 2001

Därmed spricker det svenska dubbelparet Kulti/Björkman och Jonas Björkman får med största sannolikhet istället spela ihop med Simon Aspelin.

–Det känns självklart jättetungt. Speciellt nu när vi ska möta Ryssland där det gäller extra mycket, säger Nicklas Kulti (bilden) till TT.

Annons

Kultis skada är ett stort avbräck för hela det svenska DC-laget. Ryssland har Jevgenij Kafelnikov, för närvarande trea på ATP-ställningen, man hoppas att Marat Safin ska kunna spela, trots skadeproblem.

Singelmatcherna kan bli mycket tuffa.

Sveriges chans fanns i dubbeln och rutinerade paret Nicklas Kulti/Jonas Björkman. Men på måndagen tvingades Kulti ta det – kanske ödesdigra – beslutet.

–Jag, Calle Hageskog och lagets läkare Per Renström tog det tillsammans. Jag hade hoppats att kunna spela men tyvärr. Skadan Nicklas Kulti har fått uppstod redan i december förra året.

–Det är en bristning under hälen precis där senan fäster. Jag har gått på smärtstillande under året men i DC-dubbeln mot Tjeckien i Helsingborg fick jag rejäl smärta, berättar han.

Efter att ha gjort magnetröntgen upptäcktes sprickan.

Istället för det etablerade dubbelparet Kulti/Björkman kommer nu publiken i Malmö att troligen få se Björkman tillsammans med Simon Aspelin. De båda har aldrig spelat ihop och Simon Aspelin är relativt okänd för den svenska tennispubliken.

Aspelin är en utpräglad dubbelspelare som spelar ihop med Johan Landsberg på ATP-touren. De båda nådde förra året mycket överraskande semifinal i dubbelns ATP-slutspel i indiska Bangalore efter att ha kommit till turneringen som reserver. Årets största framgång är en semifinal i ATP-turneringen i San Jose, Kalifornien. –Simon kallades in nu när jag blev tvungen att tacka nej.

För Nicklas Kulti väntar istället rehabilitering på Bosön i två veckor för att stärka upp foten. Förhoppningen är att vara tillbaka till Masters-turneringen i Monte Carlo.

Ska du se DC-matchen i Malmö på plats?

–Jag får se hur det blir, kanske följer jag matchen på TV istället.n

Av Tobias Österberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons