Annons

K/W har hittat målet

FOTBOLL STAFFANSTORP. Det blev välbehövliga poäng till Kristianstad/Wä i damettan i bortamötet mot Staffanstorps GIF. K/W vann rättvist med 3–1 (2–0), där dock den avgörande fullträffen dröjde tills det återstod fem minuter.
Sport • Publicerad 17 juni 2002

K/W fick en härlig start och hade skaffat sig en 2–0 ledning redan efter 13 minuter.

K/W fortsatte att behålla initiativet halvleken ut och målchanser saknades inte. Katarina Andersson, Maria Nilsson och Nilla Fischer hade hyfsade möjligheter. Ann-Helen Grahm från förbundet var också på plats för att specialstudera Nilla, som tillhörde planens främsta aktörer.

Annons

I hemmalaget debuterade Luiza Pendyk, 32, som lämnat Malmö FF förra säsongen och nu var sugen på fotboll igen. Luiza spelade på egen hand och var inte alls så effektiv som man väntat. Det var dock hon som reducerade efter 67 minuter efter en grov miss av målvakten Charlotte Karlsson. Nu var K/W hårt ansatta. Nilla Fischer stack emellan med en snygg frispark som tippades i stolpen.

I den 84 minuten kom ett lyckat byte. Therese Ekenberg gick ut och in kom Marie Bengtsson. Vid Maries första bollkontakt slog hon en crossboll som hamnade hos Katarina Andersson. Hon i sin tur lyfte bollen över en något felplacerad målvakt. Segern var i hamn och glädjen var stor i Kristianstadslaget.

– Vi skapar mycket och skulle givetvis avgjort i ett tidigare skede, menade tränaren Anders Niclasson. Nu fick vi inte riktigt lugn i vårt spel. I förra matchen gjorde våra forwards målen och nu två yttermittfältare, det får man vara nöjd med.

Många var bra. Angelique Sandberg var duktig i första halvlek, Eva Åstedt och Therese Björk och givetvis Nilla Fischer.

– Detta var en viktig seger, fortsatte Anders Niclasson. Nu håller vi marginalen neråt.

MATCHFAKTA

Staffanstorps GIF–K/Wä 1–3 (0–2)

Målen:0–1 (11 min) Katarina Andersson, 0–2 (13) Angelique Sandberg, 1–2 (67) Luiza Pendyk, 1–3 (85) Katarina Andersson.

Publik:57.

Av Rune S Pehrsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons