Annons

Lag Hasselborg förlorade semin

Sverige förlorade semifinalen mot det ryska curlingförbundets lag i curling-VM i Calgary i Kanada.
Curling • Publicerad 9 maj 2021
Lag Anna Hasselborg är klart för semifinal i curling-VM
Lag Anna Hasselborg är klart för semifinal i curling-VMFoto: Jeff McIntosh AP/TT

Sverige hamnade i en svår sits i den fjärde omgången, när ryskorna fick med sig hela fyra poäng. Trots 1–6-underläge halvvägs in i matchen kom Sverige tillbaka, fick tre poäng i den sjätte omgången, två poäng i åttonde och släppte bara i från sig enpoängare.

Inför tionde omgången hade lag Anna Hasselborg kämpat upp sig till ett 6–8-underläge, och med hammaren i sista fanns chansen.

Annons

Men den sista stenen hamnade lite för långt ut, och det blev bara en poäng till svenskorna och slutresultatet 8–7 till Ryssland. Nu väntar bronsmatch mot USA för lag Anna Hasselborg.

Schweiz och ryskorna möts i finalen.

Sverige tog sig vidare till semin genom att städa av värdnationen Kanada med 8–3 i kvartsfinalen tidigare under dagen.

Lag Anna Hasselborg skaffade sig en 3–1-ledning i den tredje omgången och därifrån släppte man aldrig greppet. I den åttonde omgången vräkte man undan två röda stenar och släckte hoppet för Kanada, som valde att tacka för sig.

Efter gårdagens 6–1-seger mot Tyskland har lag Hasselborg också säkrat biljetten till OS i Peking 2022.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons