Annons

Lågbudget – Näsbys modell

FOTBOLL Förra säsongen blev en succé. Nu fortsätter Näsby sin lågbudgetsatsning. –Ekonomin styr. Styrelsen har klargjort att det inte blir några nyförvärv och då får jag rätta mig efter det, säger tränaren Peter Persson.
Sport • Publicerad 29 januari 2001

Näsby IF blev sexa i fotbollstrean – en prestation av nykomlingen inte minst med tanke på man inte gjorde några spektakulära värvningar.

Och nu fortsätter satsningen – modell lågbudget – utan dyra nyförvärv.

Annons

Fem nya spelare finns visserligen med på träningarna men alla har kommit självmant till klubben och ses som ”gränsspelare”.

–Vi hjälper gärna killarna, men inte till vilket pris som helst. Men självklart hoppas jag att vi kan lösa spelarna, säger fotbollsbasen Stefan Isaksson.

Thomas Jönsson (Tomelilla), Martin Karlsson (Sösdala), Christian Johansson (Kristianstads FF), Fatos Gashi (KFF) och Andreas Malmqvist (KFF) har alla sökt sig till Näsby och tränaren Peter Persson är nöjd med ett undantag.

–De här fem killarna är duktiga fotbollsspelare, men jag hade gärna sett att vi hade värvat en innermittfältare till, men pengarna finns inte och det får jag acceptera, säger Peter lugnt.

Och Näsby-tränaren ser fram emot andra säsongen i trean.

–Vi gjorde fantastiskt bra ifrån oss i fjol med dom förutsättningarna. Gör vi om det i år har vi gjort en otrolig insats, säger Peter.

Näsby har tappat rutinerade Mattias Pålsson, som lägger skorna på hyllan, men i övrigt är fjolårets succétrupp intakt.

Det innebär att Izet Music, som placerats i olika klubbar under hösten, blir kvar i klubben.

–Det är alltid turbulens runt Izet, men nu får han stanna hos oss, säger Stefan Isaksson. Och alla vet vad Music kan i sina bästa stunder.

–Tränar Izet är han treans bäste spelare, men tränar han inte är han ingen tillgång. Och jag tycker inte att han har tränat tillräckligt hittills. Men det är helt och hållet upp till honom själv, säger Peter Persson.

Annons

Det finns dock två orosmoln:

Andreas Lindau är långtidsskadad (ljumskarna) och ingen vet när han kan vara spelklar igen.

–Det är inte alls bra om han är borta en längre tid, säger Peter bekymrat.

Ett annat frågetecken är Martin Holgersson, som har börjat studera i Växjö och är ett osäkert kort.

–Förhoppningsvis kan vi ta hem Martin. Jag är övertygad om att han hade varit helt ordinarie i år om han hade kunnat träna, säger Peter Persson som spår att två spelare kan få sina stora genombrott i år.

–Kim Lindström och Anders Isaksson hoppas jag mycket på. Jag tror stenhårt på dom. Och kanske även Johan Jönsson kan slå igenom.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons