GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Landeskog stannar – skriver jättekontrakt

Med mindre än ett dygn kvar till deadline står det klart att Gabriel Landeskog stannar i Colorado.
Svensken har skrivit ett nytt drömkontrakt värt cirka 482 miljoner kronor.
Ishockey • Publicerad 28 juli 2021
Gabriel Landeskog förlänger sitt kontrakt med Colorado.
Gabriel Landeskog förlänger sitt kontrakt med Colorado.
Foto: David Zalubowski AP/TT

28-åringen har spelat tio säsonger i NHL-klubben och blev 2012 yngst genom tiderna när han som 19-åring utsågs till lagkapten.

Men tidigare i juli såg det ut som att Colorado skulle göra sig av med sin nyckelspelare. Kontraktet löpte ut och parterna stod långt ifrån varandra.

– Jag måste vara ärlig, jag är lite besviken att det behövt gå så här långt, sade Landeskog till The Athletic.

Det var bara ett dygn kvar innan svensken blev free agent och kunde börja förhandla med valfritt NHL-lag när det stod klart att han stannar och skriver ett maxkontrakt på åtta år med en lönetaksträff på sju miljoner dollar per år, motsvarande 60 miljoner kronor. En rejäl höjning från de 47,9 miljoner kronor per säsong han tjänat de senaste åren.

– Det är väldigt mycket pengar och jag förstår om utomstående inte riktigt kan greppa summorna, men vi verkar på en marknad som bestämmer lönerna och försöker få så bra kontrakt som möjligt under våra korta karriärer, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Men längden på kontraktet är mycket viktigare för mig än dollartecknen. Det ger en trygghet och jag är väldigt tacksam för det, jag vill spela här hela min karriär. Vid sidan av Stockholm och Älvsjö är Denver hemma för mig och familjen, jag kom hit när jag var arton år och båda mina barn föddes här.

Landeskog har samlat ihop 512 poäng (218+294) på 687 matcher i Colorado sedan han valdes i draften 2011.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.