Landskrona slog Kalmar – tätt i superettans topp

Sport • Publicerad 5 juni 2001

FOTBOLL. Toppstriden i superettan i fotboll jämnades ut rejält när Landskrona besegrade Kalmar FF med 2–0 (1–0).

Nu skiljer bara en poäng mellan de fyra första lagen.

–Vi spelade egentligen bättre än tidigare, men nu hade vi inte samma flyt som i början av säsongen, konstaterade Conny Karlsson, tränare i Kalmar efter lagets första förlust i år.

Landskrona fick ställa upp utan nyckelspelare som Patrik Sundström och Håkan Söderstjerna och inte blev det bättre när målvakten Mats Svensson tvingades ge upp redan efter den första halvleken.

–Det är klart att det störde oss, men våra spelare ska ha all heder av en härlig kämpamatch, berömde Landskronas tränare Jan Jönsson. För spänningen i serien satt den här segern mycket bra.

Kalmar hade det mesta av spelet och gästerna skapade de flesta chanserna. Men både Mats Svensson och hans ersättare Jonas Sandqvist storspelade i Landskronas mål, samtidigt som Daniel Nannskog visade suverän effektivitet i anfallet. Nannskog, som värvades från Sylvia till den här säsongen, gjorde båda målen, ett i vardera halvleken.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.