Annons

Landslagsforward lämnar AIK – efter tolv år

Svenska mästarlaget Luleå värvar inför den kommande säsongen i SDHL. AIK:s landslagsforward Lisa Johansson är klar för klubben.
Ishockey • Publicerad 24 maj 2022
Lisa Johansson spelar för Luleå nästa säsong. Arkivbild.
Lisa Johansson spelar för Luleå nästa säsong. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Johansson kommer in med mycket rutin. 30-åringen har gjort flest matcher i SDHL genom tiderna (471).

"I grunden är Lisa en stabil poängspelare med mycket bred hockeykunskap. Hon har med åren blivit mer och mer allround, för att bland annat vara en viktig kugge i boxplay med landslaget", säger sportchefen och tränaren Mikael Forsberg i ett pressmeddelande.

Annons

Johansson har spelat de 12 senaste säsongerna i AIK och medger att det var ett tufft beslut att lämna lagkamraterna i Stockholm, men hon är redo för nya utmaningar.

"Jag har många nära vänner som spelat för Luleå och de har alltid talat gott om förutsättningarna och professionaliteten. Det är något jag vill uppleva och det stod nu rätt i tiden. Så det här skall bli riktigt kul att komma upp till Norrbotten och sätta igång", säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons