Längdprofilen i ekonomisk kris – kan missa VM

Brittiske längdskidprofilen Andrew Musgrave befinner sig i ekonomisk kris och riskerar att missa VM i Planica, Slovenien, nästa år.
Skidor • Publicerad 4 augusti 2022
Andrew Musgrave under vinter-OS i Peking i februari. Arkivbild.
Andrew Musgrave under vinter-OS i Peking i februari. Arkivbild.Foto: Aaron Favila/AP/TT

Efter vinter-OS i Peking i februari har det varit osäkert kring hur mycket pengar det brittiska längdskidförbundet får i stöd av Storbritanniens idrottsförbund, enligt VG.

Andrew Musgrave och de andra landslagsåkarna har den här veckan fått veta att de inte ingår i landets elitidrottsprogram. Under sommarens försäsong har Musgrave inte råd att betala för tränare.

– Vi vet redan nu att det inte blir några landslagssamlingar i höst. Vi ska klara av att kunna tävla, men inte en hel världscupsäsong. Och kanske inte i VM i Planica, säger 32-åringen till VG.

Musgrave slutade på 30:e plats i herrarnas totala världscup förra säsongen. Landsmännen Andrew Young och James Clugnet slutade 62:a respektive 82:a. Inga brittiskor körde in världscuppoäng förra säsongen.

– Jag vill inte gnälla för att jag vet att idrott handlar om prestation, säger Musgrave.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.