Larsson coachar IF till 2016

Uffe Larsson förlänger sitt uppdrag som coach för utvecklingslaget IF Kristianstad. Uffe stannar kvar till 2016.
Sport • Publicerad 31 januari 2014
Uffe Larsson.
Uffe Larsson.Foto: Foto: Bosse Nilsson

– Man kan ju inte sluta efter ett år, det skulle vara helt meningslöst. Tre år är mer lagom, säger Uffe.

”Uffe har på ett bra sätt fått en bra struktur för våra talanger och vi ser i tabellen att det redan har gett resultat. Vi är övertygande om att denna lösning ger våra spelare bästa möjliga chans att nå eliten”, skriver IFK i ett pressmeddelande.

– Det är lite tuffare att få upp egna spelare i en klubb som IFK, som ju är i Sverige-toppen. Men vi har haft några spelare som varit med och sniffat lite i A-truppen och jag hoppas att några kan slå sig in, säger Uffe Larsson.

IF ligger just nu femma i division I och är bara en poäng från en kvalplats. Kristianstadsbladet har tidigare berättat att IFK funderar på att bryta loss farmarlaget så att de får möjlighet att gå upp i allsvenskan.

– Vi har inte diskuterat det mer, men man är ju en vinnarskalle och det är alltid lite drygt att man bara ska försöka hänga kvar. Det är den enda nackdelen med IF, säger Uffe.

Hur ser de kommande åren i IF ut?

– Hela verksamheten kommer att bli enormt mycket bättre nästa säsong. Jag kan börja gallra bland 97:orna och ett stort mål är att gå långt i junior-SM med 96:orna.

I kväll väntar ett hett division I-derby mot Åhus. Medan IF har gått bra så här långt har Åhus haft det betydligt tuffare. Ett Åhus, som IFK Kristianstad gärna vill ha upp i allsvenskan.

– Det känns ju inte så bra. Om inte IF får gå upp är det inte alls bra om Åhus skulle ramla ner, säger Uffe Larsson.

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.