Lätt seger för KDFF mot Öster

Träningsmatchen mot Öster slutade med en promenadseger för Kristianstads DFF. "5–1 speglar matchen ganska väl. Vi gjorde en bra insats, skapade mycket och alla jobbade ambitiöst", säger tränare Ulf Palmqvist.
Sport • Publicerad 24 juli 2008

Kristianstadstjejerna ställde upp med ett lag som till viss del förstärkts med A-lagsspelare. Från den allsvenska startelvan spelade Maria Edman, Johanna Rosén och Erla Arnardottir. Också Angelique Sandberg, som är på god väg tillbaka efter sin knäskada ingick i laget, och gjorde två mål.

Träningsmatchen var också en möjlighet för KDFF:s testspelare från LdB Malmö, Antonia Göransson, att visa upp sig.

- Antonia fick spela forward i första halvleken och yttermittfältare i andra. Hon är en offensiv spelare med flera fina kvaliteter, säger Ulf Palmqvist.

Kan hon tillföra något i laget?

- Hon är kanske ingen startspelare i A-laget... än. Men så är hon ju ung, inte mer än 18 år. Vi får väl se hur vi kommer att göra, vi ska sätta oss ned och resonera, säger KDFF-tränaren.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.