Leif Boork tillbaka i Brynäs

Ett halvår efter att han fick sparken är Leif Boork tillbaka i Brynäs. Tillsammans med assisterande tränaren Niklas Czarnecki ska han leda klubben i kvalserien.
Sport • Publicerad 9 mars 2008

Den nya tränarlösningen presenterades i går. Boork och tidigare Boforstränaren Niklas Czarnecki ersätter Olof Östblom och Tomas Thelin - de som kom att ersätta just Boork när han fick sparken i oktober.

Då, efter åtta förluster på nio matcher, fick Boork lämna klubben och han har efter det tränat allsvenska Almtuna. Under tiden har det gått allt sämre för Brynäs och när nu klubben ska försöka att undvika att åka ur elitserien, öppnas dörren åter igen för Boork.

- Nu ligger fokus bara på de närmaste fyra veckorna och det arbete som sker nu är det som kommer att värderas och ha betydelse. Jag kommer inte att göra några analyser kring det som varit, säger Leif Boork.

- I höstas var det ett läge där både Boork och Micke Sundlöv (sportchefen) ansåg att Leif Boork inte kunde fortsätta. Nu befinner vi oss i en helt annan situation där vi tror att Leif Boork är rätt person för att säkra att Brynäs IF spelar i elitserien även nästa säsong, säger tillförordnade sportchefen Anders Bäckström.

Boork ses dock som en kortsiktig lösning. Oavsett hur det går i kvalserien slutar han efter densamma. Niklas Czarnecki ses däremot som en långsiktig lösning och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.