Levin dominerade i Östergötland

RALLY Kristianstadsbon Henrik Levin dominerade totalt i helgens östgötska rallytävling i Svenska Rallyserien för Volvoförare. Levin vann sin klass i B-förarserien och hade en tid som skulle räckt till en fjärdeplats totalt.
Sport • Publicerad 18 juni 2001

Men frågan är vad som hade hänt i Levins klass om inte Sollefteås Torbjörn Westerlund hade varit av vägen inte mindre än tre gånger (!) på de två första sträckorna i Majpokalen, en tävling som arrangeras av Norrköpings MK.

För när Tobbe- som sällan tävlar på grus - äntligen fick ordning på körningen gick det fort och norrlännngen var snabbast på de tre sista sträckorna.

Upphämtningen räckte till andraplatsen efter Henrik Levin, 10 sekunder före en annan norrlänning, isspecialisten Jan Sundkvist från Offerdals MK i Jämtland.

För värmlänningen Andreas Lomarker slutade dagen bättre än den började. Han krockade nämligen med en privatbilist på väg till besiktningen. Men efter avklarad skadeanmälan och snabbreparation av tävlingsbilen lyckades man ändå få den klar och kunde komma til start med några minuter till godo. Och i mål räckte tiden till en fjärdeplats, 2 sekunder före Grimslövs Magnus Bengtsson.

Oskar Norlin från Säffle tog sitt livs största seger i A-klassen. Han har länge tillhört fortåkarna i den här tuffa, jämna serien.

Men det har sällan räckt hela vägen fram:

– Det var länge sedan jag vann. Och det här är helt klart min största seger sedan debuten för fyra år sedan. Skönt, för jag började känna mig som den evige tvåan, log Oskar. Många förare fick problem på de svårkörda östgötasträckorna. Bland annat Magnus Mellquist, Söderhamn.

Magnus krökte till styrningen redan på första sträckan men kunde reparera och klarade till slut andraplatsen, bara 5 sekunder efter Oskar.

Trea i Elit A – bara 6,7 sekunder efter segraren – blev Joakim Hallkvist, Kinds MK. Fyra blev Mårten Persson och femma Per-Martin Persson – de två snabba bröderna som tävlar för Hässleholms MK.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.