GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

LHC-spelare fälls för filmning – tvingas böta

Linköpings Stefan Matteau fälls för diving – och straffas nu med böter.
"Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Stefan Matteau gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan", står det i beslutet från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.
Ishockey • Publicerad 21 september 2022
Linköpings NHL-meriterade amerikan Stefan Matteau, här i vit tröja, fälls för filmning. Arkivbild.
Linköpings NHL-meriterade amerikan Stefan Matteau, här i vit tröja, fälls för filmning. Arkivbild.Foto: Richard W. Rodriguez/AP Photo/TT

För filmningen får Matteau betala 5 000 kronor i böter.

"Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", står det i disciplinnämndens bedömning.

Det var i Skellefteås 6–2-seger borta mot Linköping på tisdagen som Matteau ramlade efter en duell med SAIK:s Joakim Lindström, vilket ledde till att Lindström visades ut för interference.

"Pucken studsar ut i neutral zon och det blir kontakt mellan Lindström och Matteau. Lindström sätter ut sin handske som träffar lätt i ansiktet på Matteau som väljer att dra upp båda sina ben i ett försök att påverka domaren till att ta utvisningen. Det förekommer ingen kontakt mellan spelarna under axlarna som föranleder att Matteau tappar sina fötter", skrev SHL på sin webbplats om händelsen innan beslutet.

SHL:s domarchef, Tomas Thorsbrink, sade inför säsongen att ligan är inne på en farlig väg och syftade då på att spelare som förstärker situationer är ett problem.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.